18.12.2019 klo 15:18
Uutinen

Tällainen oli Uudenmaan Yrittäjien vuosi 2019

Laadukkaita tapahtumia ja koulutuksia, eduskuntavaalivuoden vaikuttamista ja yrittäjyyden esiinnostamista. Muun muassa näistä koostui Uudenmaan Yrittäjien vuosi.

Kasva Suomi -kiertue toi yhteen etenkin yrittäjyystaustaisia kansanedustajaehdokkaita ja yrittäjiä

Kiertuepäivän aikana tavattiin kuudella paikkakunnalla 25 eduskuntavaaliehdokasta, jotka edustivat yhdeksää eri puoluetta. Lue lisää

Kansanedustajille nimikkoyrittäjät – viesti suoraan yrittäjän arjesta

Tämän vaalikauden nimikkoyrittäjätoiminta käynnistyi yritysvierailuilla Pentisol Oy:ssä ja Herkkupajalla. Paikalle pääsivät kansanedustajista Leena Meri, Ruut Sjöblom ja Heikki Vestman. Yrittäjät avasivat käytännön esimerkein, kuinka monipuolisia kysymyksiä joustavaan työllistymiseen liittyy ja millä tapaa työllistymisen joustavuus madaltaa yrittäjien kynnystä palkata lisää henkilökuntaa. Lue lisää

Hallitusohjelma, paikallinen sopiminen ja ammatillinen koulutus puhututtivat Inkoossa Villa Sofiassa ja Elisaaressa. Uudenmaan Yrittäjien toiseen kansanedustajien ja nimikkoyrittäjien tapaamiseen osallistuivat kansanedustajista Anders Adlercreutz (rkp) ja Pihla Keto-Huovinen (kok). Lue lisää

Kevätkokous viesti hallitusneuvotteluihin muistuttaen työllistämisen ja pk-yrittäjyyden tärkeydestä Lue lisää

Viestiä ammatillisen koulutuksen järjestäjille yrittäjien kokemuksista

Uudenmaan Yrittäjät kertoi ammatillisten oppilaitosten rehtoreille viestintä kentältä. Yrittäjät odottavat työpaikalle tulevilta opiskelijoilta tiettyä valmiutta, jotta voivat ottaa näitä työssäoppimaan yrityksiin ja asiakasrajapintaan. Ohjaamiseen käytettävissä oleva aika ja turvallisuus huolestuttavat tekniikan alalla. Työpaikalla järjestettävän oppimisen kriittiset pisteet on tunnistettu amiskentällä. Lue lisää

Yrittäjyyskasvatusta Uudenmaan Yrittäjät tuki osallistumalla YES Keski-Uusimaan toimintaan ja järjestämällä peruskoululaisille suunnatun videokilpailun. Y-tube -kilpailu järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa.

Hankintaneuvontaa hankintayksiköille

Uudenmaan Yrittäjien hankintaneuvoja opasti hankintayksiköitä ja yrittäjiä parempiin hankintoihin yhteistyössä. Eri tahojen kanssa järjestettiin hankintatilaisuuksia. Yrittäjille tarjottiin Mercellin hankintavahti-palvelua jäsenhintaan.

Syyskokous otti kantaa itäradan ja muiden ratahankkeiden puolesta. Lue lisää

Yrittäjyyden näkyvyys

Uudenmaan Yrittäjät on ylpeä yrittäjistään. Se palkitsi ansioituneita yrittäjiä ja nosti esiin yrittäjiä Yrittäjän kasvot -yrittäjätarinoilla. Sosiaalisessa mediassa huomioitiin paikalliset Vuoden yrittäjät.

  • Vuoden uusmaalainen palveluyritys askolalainen Kattotutka Oy Lue lisää
  • Vuoden nuorena yrittäjänä palkittiin Benjamin Heikkinen, Sähkö-Jaape Oy Lue lisää
  • Uudenmaan Yrittäjien elämäntyöpalkinnon sai hankolainen Viking Friman Lue lisää
  • Vuoden yksinyrittäjänä palkittiin Anu Ek, Anu Ek Design Lue lisää

Yrittäjän päivänä paikalliset yhdistykset loistivat tapahtumillaan. Niissä kokoontuivat niin yrittäjät kuin kuntien päättäjät. Lue lisää

Tapahtumissa tietoa ja vertaistukea yrittäjille

Yrittäjät pääsivät kouluttautumaan ja verkostoitumaan 61 Uudenmaan Yrittäjien järjestämässä tilaisuudessa. Tapahtumiin osallistui noin 2100 henkilöä 21 kunnan alueella. Lisäksi Uudenmaan Yrittäjät tuki 15 paikallisyhdistysten järjestämää tapahtumaa. Kävijämääriltään suosituimmat tapahtumat olivat leffaillat ja verotilaisuudet. Tapahtumien yleisarvosanojen keskiarvo asteikolla 1-5 oli 4,4 ja parhaan tapahtuman yleisarvosana oli 4,8.

Vuoden 2019 tapahtumien pääteemoina olivat digitaalisuus ja kansainvälistyminen. Uudenmaan Yrittäjät on mukana 5/2020 asti jatkuvassa Kansainväliseen kasvuun digitaalisin työkaluin (E2eB) -hankkeessa, jonka osana järjestetään kansainvälisyyteen ja digitaitoihin liittyviä tapahtumia ja tarjotaan yrityksille maksuttomasti talentin avulla toteutuksia pk-yritysten kv- ja digiprojekteihin.

Uudenmaan Yrittäjien omat palvelut yrittäjille

Yksinyrittäjäakatemia alkoi Uudenmaan Yrittäjien alueella kolmessa oppilaitoksessa ja yhdessä jatkoi käynnissä oleva koulutus. Yksinyrittäjäakatemiasta on valmistunut yli 100 yrittäjää. Yksinyrittäjäakatemia leviää muihin maakuntiin – sen ryhmiä on meneillään tai jo toteutettu Uudenmaan Yrittäjien alueen lisäksi Espoossa, Vaasassa, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa, Hämeenlinnassa, Etelä-Savossa, Joensuussa ja Seinäjoella.

Uudenmaan Yrittäjät tarjosi yrittäjilleen mahdollisuutta järjestää työterveyshuoltonsa työterveyshuollon puitesopimuksen kautta. Tämä helpottaa erityisesti yksinyrittäjien työterveyshuollon järjestämistä.

Kiila-kuntoutus Uudenmaan Yrittäjät järjesti oman KIILA -kuntoutusryhmän. Ryhmän toiminta käynnistyi marras-joulukuussa.

Viestinnällä kerrottiin toiminnasta ja vaikutettiin

Yrittäjille ja suurelle yleisölle yrittäjien kantoja, Yrittäjien toimintaa ja yrittäjien arkea tuotiin esiin viestinnällä. Tiedotteita julkaistiin 50, uutiskirjeitä lähetettiin 11. Somessa Uudenmaan Yrittäjiä seuraa yli 5000 henkilöä. Etelä-Suomen mediassa julkaistiin neljässä lehdessä yhteensä 46 Yrittäjä-kalenteri -palstaa.

Uudenmaan Yrittäjät tukee paikallisyhdistyksiään taloudellisesti ja toiminnallisesti. Keväällä järjestettyyn luottamushenkilöseminaariin osallistui yli sata henkilöä.