Ajantasaiset tiedot koronasta yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Etsi

Firmoihin oppimaan? Kyllä, ja vastuullisesti

Puhemies Matti Vanhanen, puolustusministeri Antti Kaikkonen, kansanedustajat Pihla Keto-Huovinen ja Pia Lohikoski sekä Vanhasen erityisavustaja Jari Flinck, Kaikkosen avustaja Terhi Haapakoski ja kansanedustaja Ruut Sjöblomin avustaja Risto Rajala - Uudenmaan Yrittäjät ja Keuda keskusteluttivat arvovaltaista joukkoa ammatillisesta koulutuksesta keskiviikkona 29.1. Keudan tiloissa Keravalla.

Aamupäivän teema oli työpaikoilla järjestettävä koulutus. Sen lisääminen oli yksi ammatillisen koulutuksen uudistamisen lähtökohdista ja tavoitteista.  Työpaikoilla järjestettävän koulutuksen onnistuminen kaikkia palvelevalla tavalla on ratkaisevan tärkeää koko reformin onnistumisen kannalta.

Markku Aalto veti yhteen tilaisuuden antia yrittäjien näkökulmasta:

  • Maksamalla motivoidaan. Tämä koskee niin oppijaa kuin työpaikkaa. Työantajiakin kannattaa motivoida, jotta heillä löytyy motivaatiota ottaa opiskelijoita jatkossakin.
  • Koulutussopimuksessa kannattaa poistaa esteet koulutuskorvauksen maksamisessa ja varmistaa, että mikro- ja pk-yritykset tulevat huomioitua niin palveluprosessien kuin resurssien näkökulmasta.
  • Työelämän perustaitojen oppimiseen täytyy edelleen kiinnittää huomiota.
  • Lisäksi kannattaa miettiä, mitä mahdollisuuksia pk-yritykset voivat tuoda ammatilliselle koulutukselle. ”Lähityöpaikat”, vaikka ne olisivat pienempiäkin, kannattaa tunnistaa. Tämä voi olla työläämpää kouluttajille, mutta sitä kohti pitäisi mennä.