Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Järjestö

Korona vauhditti Uudenmaan Yrittäjien online-tapahtumien kehittämistä - syksyä rakennetaan nyt

Uudenmaan Yrittäjät toteutti huhti-toukokuussa kolme omaa webinaaria, joissa testasimme samalla muutamaa eri webinaarialustaa. Lisäksi toteutimme muutaman työpajan verkon yli ja Kansainväliseen kasvuun digitaalisin työkaluin (E2eB) -hankkeen kanssa kansainvälistymisseminaarin webinaarina.

- Tapahtumatuotantomme olisi jäänyt keväällä kokonaan katkolle, jos emme olisi lähteneet miettimään face-to-face -tapahtumille vaihtoehtoja. Webinaareista oli meillä puhuttu jo aikaisemmin, korona antoi meille viimeisen sysäyksen viedä ajatus käytäntöön, Uudenmaan Yrittäjien tapahtumakoordinaattori Sanna Sassi kertoo.

- Suomen Yrittäjät ovat toteuttaneet koronatukiin liittyviä tietoiskuja, joten lähdimme katsomaan tarjontaa vähän erilaisesta näkökulmasta, Sassi kertoo.

Webinaareista työkaluja tulevaisuutta varten

Käytännössä omat Uudenmaan Yrittäjien webinaarit ovat olleet yhden asiantuntijan noin 45 minuutin puheenvuoroja rajatusta aiheista. Aiheet olemme valinneet niin, että ne katsovat tulevaisuuteen ja toisaalta antavat tähän hetkeen työkaluja ja ideoita, mitä nyt voi tehdä, jotta yritys oi toimintavalmiudessa, kun markkinat lähtevät avautumaan.

- Webinaareihin on osallistunut 20-50 henkilöä, mikä on vähän vähemmän, kuin livetapahtumissamme yleensä. Toisaalta emme ole tehneet isoja toimenpiteitä webinaarien markkinoinnin kanssa, vaan enemmänkin kokeile ja opi -periaatteella on edetty, Sassi kertoo.

- Tekniikka on toiminut tosi hyvin ja ainakaan minulle ei ole kantautunut tietoa, että joku ilmoittautunut ei olisi päässyt tekniikan vuoksi osallistumaan.

- Hankkeen kanssa toteuttamassamme webinaarissa oli useita puhujia ympäri maan. Siinä minua kyllä jännitti, miten tekniikka toimii, kun puheenvuoroja ja esitysvuoroja siirreltiin henkilöltä toiselle, mutta hyvinhän sen meni, Sassi sanoo.

- Yksi asia, jonka olen oppinut, on webinaareissa tarpeellinen esityksen tiivis muoto. Ihmisen keskittymiskyky on tosi rajallinen ja sen ylläpitäminen etänä on face-to-face -tapahtumaa haastavampaa. Suosinkin lyhyitä puheenvuoroja, vaihtelua aiheissa tai toiminnallisuutta väliin, Sassi sanoo.

Online-treffit päättävät tapahtumakevään

Ensi viikolla Uudenmaan Yrittäjät testaa jälleen uutta. Järjestämme Novagon kanssa yhteistyössä online-treffit 18.5. Niihin on ilmoittautunut liki 100 yritystä.

- Tulkaa mukaan kevään treffeille! Jos hyvin käy, meillä on vielä toiset mokomat luvassa alkukesän aikana, Sassi sanoo.

Syksyn tapahtumien rakentaminen alkamassa

Syksyn tapahtumakalenteria rakennellaan parhaillaan.

- Olemme pyytäneet palautteissa mielipiteitä, haluavatko yrittäjät osallistua jatkossa online vai kasvokkain. Molemmat ovat saaneet kannatusta. Face-to-face -tapahtumilla on jatkossakin paikkansa, erityisesti sellaisissa tapahtumissa, joihin rakennetaan yhdessäoloa ja rentoa verkostoitumista mukaan.

- ”Yhden aiheen” tapahtumat ja tiiviimmät tapahtumat voisivat jatkossa toimia mainiosti tietoiskuina verkon yli. Syksyllä ajatuksissa on kokeilla myös hybridimallia, Sassi sanoo.

 

Uudenmaan Yrittäjien tapahtumakirje tipahtaa jäsenyrittäjien sähköposteihin aina sunnuntaisin.