Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Korona

Yrittäjien työttömyysturvatietoja päivitetään Uudellamaalla puheluilla

Jos olet saanut koronaepidemian vuoksi yrittäjien työttömyysturvaa (työmarkkinatukea), tulet saamaan puhelun TE-toimistosta. Hallitus jatkoi aluksi kesäkuun loppuun voimassa ollutta päätöstään työmarkkinatuesta vuoden loppuun. Uudellamaalla virkailijat päivittävät yrittäjien tietoja nyt suoraviivaisesti.

Yrittäjien työttömyysturvan piti päättyä kesäkuun loppuun. Hallitus esittää, että sitä jatketaan vuoden loppuun, ja presidentti tullee hyväksymään lain 26.6.2020. Lue lisää yrittäjän työttömyysturvasta täältä. 

Jotta KELA voi maksaa yrittäjille etuutta jatkossa, vaatii tilanne yrittäjiltä tietojen päivitystä.

Uudenmaan TE-toimiston alueella TE-toimiston virkailijat tulevat soittamaan työmarkkinatukea saaneille yrittäjille ja tarkastamaan heidän tilanteensa, jotta tiedot saadaan ajan tasalle. Virkailija voi puhelun perusteella tehdä uuden työvoimapoliittisen lausunnon maksajalle eli Kelaan heti, jos se on annettavissa.

-Puhelimessa saamme kysyttyä juuri ne tiedot, jotka tarvitaan. Näin yrittäjää tarvitse vaivata paperisella selvityspyynnöllä, Uudenmaan TE-toimiston palvelujohtaja Minna Helenius sanoo.

Puheluita aletaan soittaa mahdollisimman pian. Ennen puhelua yrittäjä saa ennakkotekstiviestin tulevasta puhelusta.

Jos yrittäjä ei vastaa puhelimeen, saa hän tekstiviestin, jossa kerrotaan miksi häntä on yritetty tavoittaa ja että hänelle on avattu selvityspyyntö TE-palveluiden Oma asiointi -palveluun vastattavaksi, jotta työvoimapoliittinen lausunto voidaan antaa maksajalle. 

16 000 yrittäjää saa puhelun

Työmarkkinatukea kevään aikana on myönnetty Uudellamaalla 16 000 yrittäjälle. Jokainen, jolla on työnhaku edelleen voimassa, kontaktoidaan. Kontaktoinnit tehdään heinäkuun aikana.  

Yritykseen käytettävä työmäärä ratkaisee työmarkkinatukikelpoisuuden

Yrityksen eteen tehtävä työmäärä ratkaisee, voiko yrittäjä saada työmarkkinatukea. Jos yrityksessä tehtävän työn määrä estää kokoaikaisen työn vastaanottamisen, yrittäminen on päätoimista, eikä tukea voi saada. Tuloilla tai tulojen pudotuksella ei tähän tukimuotoon ole vaikutusta.

Myös starttirahalle on luvattu jatkoa. Lue Suomen Yrittäjien uutinen täältä