9.10.2020 klo 16:46
Uutinen

Hangon Yrittäjät vaatii lisää paikallista joustoa koronarajoituksiin

Hangon Yrittäjät ry:n mielestä yritysten liiketoimintaa rajoitetaan kohtuuttomasti Hangon kaltaisilla alueilla, joissa koronatilanne ei mitenkään anna siihen aihetta.

Hangon Yrittäjät ry:n mielestä yritysten liiketoimintaa rajoitetaan kohtuuttomasti Hangon kaltaisilla alueilla, joissa koronatilanne ei mitenkään anna siihen aihetta.

Yrittäjäyhdistys vaatiikin hallitukselta lisää alueellisuuden huomioimista koronarajoituksissa. Nyt hallitus tekee päätöksensä valtakunnallisiksi tai koskemaan esimerkiksi koko maakuntaa tai sairaanhoitopiiriä. Eniten rajoitukset iskevät Hangossa ravintola- ja matkailualalle, jossa hiljenee muutenkin kesäsesongin jälkeen.

Hankolaiset yrittäjät kokevat isona ongelmana myös kaikkien ravintolatoimintojen yhteenniputtamisen. Koko alaa ajetaan alas yökerhoista lähteneiden muutaman ketjun takia. Lounasravintoloita, ruokaravintoloita, kahviloita ja hotellien aamiaisravintoloita koskevat samat säännöt kuin yökerhoja, vaikka näistä ei ole osoitettu vielä yhtään tartuntaketjua.

Hangossa odotetaan syyslomamatkailijoita niin ensi viikolle kuin sen jälkeenkin. Hotellit ja yksityisten vuokraamat lomahuoneistot myyvät jo viimeisiä paikkoja, mutta etenkin arkipäivisin tilaa vielä löytyy.

Uudet koronarajoitukset hankaloittavat kuitenkin matkailu- ja ravintolayritysten liiketoimintaa. Moni ruokaravintola joutuu tosissaan miettimään, kannattaako ovea pitää auki, jos kattauksia ehtii tehdä vain yhden ja salissa saa olla vain puolet asiakkaista. Täydet hotellit saavat tarjoilla aamiaista vain puolityhjille saleille. Asiakaspaikkojen puolittaminen iskee suoraan liikevaihtoon ja uhkaa olemassa olevia työpaikkoja.

Hankolaisia yrittäjiä kismittää myös se, että päätöksiä ei ole pystytty ennakoimaan. Yrittäjät eivät tiedä, onko työntekijöille töitä loppu vuonna, ensi kuussa tai edes ensi viikolla.

Hangossa ihmetellään, miksi ravintola- ja matkailualalla ei luoteta siihen, että yritykset huolehtivat itse omien asiakkaidensa ja henkilökuntansa turvallisuudesta? Niinhän muillakin toimialoilla tehdään. Pahimmillaan ylimitoitetut rajoitukset saavat loputkin asiakkaat karttamaan liikkumista ja silloin monella yrityksellä saattaa jäädä enää vain yksi vaihtoehto: laittaa lappu luukulle.

Lisätiedot:
Hangon Yrittäjät ry
Puheenjohtaja Nana Hyry
puh. 0400942052
hangon@yrittajat.fi

Kuva: Ilse Klockars