Etsi

Emergency banner

Ajantasaiset tiedot koronasta yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

Kolme askelta onnistuneeseen yrittäjyyteen

Syksy on tullut ja illat alkavat täyttymään kokouksista. Pimeydestä huolimatta energiaa riittää kokouksiin sekä tulevan kevään töiden suunnitteluun. Syksy on minulle ja varmasti monelle muullekin yrittäjälle kiireistä aikaa. Kiireen keskellä on tärkeää huolehtia omasta jaksamisesta ja ylläpitää hyvinvointia. Itse rentoudun kynttilän valossa lukien kirjoja sateen ropistessa peltikattoon. Kuinka sinä selviät syksyn tuomasta pimeydestä?

Nämä kolme askelta näen keskeisinä onnistuneeseen yrittäjyyteen:

1. Kouluttautuminen

Toimin isännöitsijänä ja kouluttajana hallinnollisen ja kaupallisen alan opiskelijoille. Tämä mahdollistaa jatkuvan uuden oppimisen, mikä parantaa osaltaan ammattitaitoni ylläpitämistä ja kehittämistä.

2. Verkostoituminen

Toimin mentorina uusille yrittäjän aluille. Koen tämän tärkeäksi niin oman yritystoiminnan kehittämisen kannalta kuin myös tukeakseni lohjalaista yrittäjyyttä. Uskon, että minulla on paljon kokemuksen kautta opittua ja hankittua hyödyllistä tietoa ja taitoa jaettavaksi uusille yrittäjille. Olen toiminut parinkymmenen vuoden ajan yrittäjänä ja onnistunut rakentamaan ympärilleni monipuolisen verkoston eri alojen osaajista. Yhdistystoiminnassa mukana oleminen on myös tuonut paljon uusia näkemyksiä, kokemuksia ja tietoa.

3. Työn sekä vapaa-ajan tasapainottaminen

Iän karttuessa olen oppinut nauttimaan myös niistä hetkistä, kun ei tarvitse tehdä yhtään mitään. Yrittäjänä oleminen on antoisaa enkä vaihtaisi päivääkään pois, vuosien varrella olen kuitenkin huomannut rentoutumisen ja perheen sekä ystävien tärkeyden työn ohella.

“ Jokaisessa työssä on jotakin hauskaa kun löydät tehtävästä sen hauskuuden siitä tulee sinulle kuin leikkiä ” - Maija Poppanen-

Taina Kunttu
Lohjan Yrittäjät ry:n hallituksen jäsen