Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

Nautitaan pala kerrallaan (klikkaa otsikkoa ja lue lisää)

Tämä vuosikin on jo melkein taputeltu. Vuosi on lähtenyt vauhdilla käyntiin kaikkien näiden ”turhien” pitkien pyhien jälkeen ja kalenterit on osalla meistä täytetty pääpiirteittäin jo lähes koko vuoden osalta. Jokaisella on kalenterin käyttämisessä oman työnsä ja tarpeensa mukaan se juuri omin toimiva tai vähemmän toimiva järjestelmä. Aika tuntuu nykyään menevän liian nopeasti ja jotain pitäisi asialle tehdä. Päätin viime viikolla, että nostan perheen yhteisen ajan ja omaa vapaata kalenterissa ylempään prioriteettiin ja merkitsen myös nämä tärkeät tapaamiset kalenteriin. Minä hallitsen käytössä olevaa aikaani, eikä kukaan muu! Katsotaan kuinka tämän päätöksen kanssa käy.

Tämä vuosi tulee olemaan erityisesti meidän Lohjan Yrittäjien jäsenten vuosi ja suuri juhlavuosi. Merkitse tulevat itseäsi kiinnostavat tapahtumat aina heti ylös kalenteriisi (nyt tärkein 22.2.2020 100 v. juhlat) ja ole aktiivinen. Näin saamme itsellemme parhaan hyödyn jäsenmaksuamme vastaan. Tarjoamme paljon mahdollisuuksia ottaa osaa ja monta kertaa vuodessa. Meillä on sääntömääräisen kevät- ja syyskokouksen lisäksi suunnitteilla kaksi kappaletta seminaareja, muutamia koulutuksia, yrittäjä lounaita, yritysvierailu(ja), liikuntapäivä, teatteria, elokuvailtaa, yrittäjän päivä, perinteiset pikkujoulut ja joka tapahtumassa business mahdollisuuksia. Kaikkea tätä ja paljon enemmänkin tarjoilemme ylpeinä tässä 100 vuotta vanhassa yhdistyksessämme. Voin itse kokemuksella jo väittää, että muiden yrittäjien kanssa käydyt keskustelut tuovat jäsenmaksulle usein sen suurimman hyödyn ja yhdessä tehden saamme vieläkin isompia asioita toteutumaan.

Jäsenmäärämme lasku on ainakin hetkeksi saatu taitettua ja olemmekin nyt 3. suurin paikallisyhdistys Uudellamaalla. Täytyyhän tässä jo vähän uneksia, että jos olisimme vuoden lopussa suurin ja vanhin. Uudet ja vanhatkin tutut yrittäjät pitäisi haastaa näihin talkoisiin nyt mukaan. Jos jokainen saisi kutsuttua mukaan yhden uuden jäsenen, niin helppoa se olisi.

Parannettavaa ja huolenaiheita meillä aina riittää ja monilla sektoreilla. Meillä tarvitaan koko ajan enemmän osaavia työntekijöitä ja kaikki nuoret pitää saada työn äärelle.  Tässä olemme olleet aktiivisia oppilaitosten ja päättäjien suuntaan.

Yrittämisensä lopettamista vakavasti harkitseville eläköityville yrittäjille tässä samalla viestiä, että ilmiantakaa oma tahtotilanne luottamuksellisesti vaikka meille puhelimitse, niin saadaan tieto ja mahdollisuus pelastaa vielä toimiva yritys ja sen työpaikatkin, vielä kun yritys on elinvoimainen. Ohjataan meiltä sitten asiantuntijoille eteenpäin ratkottavaksi. Huhtikuussa on erinomainen mahdollisuus osallistua tähän liittyvään tapahtumaan. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Novagon kanssa 21.4.2020. Kelloaika ja paikka tarkentuu myöhemmin.

Lohja on tulevaisuudessakin yhdellä Suomen parhaimmista paikoista elää, yrittää ja tehdä työtä Uudellamaalla. Meillä Lohjalla 100 vuoden perinteet velvoittavat pitämään yrittäjyyttä arvossa ja kukaan muu ei aja yrittäjän asiaa, kun yrittäjät itse.

Ollaan yhteyksissä ja tapahtumissa nähdään!

Terveisin,

 

Pasi Hotti
puheenjohtaja
Lohjan Yrittäjät ry