Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

Koronaa, etätyötä, Teamsit, rajoituksia - kohti kesän tapahtumia ja Lohjan asuntomessuja

Kuka olisi uskonut vielä kaksi vuotta sitten kesällä, mitä tulemme kokemaan ja miten joudumme pohtimaan uusia tapoja työskennellä ja pyörittää arkea. En usko, että oli kenenkään mielessä mitään kokoontumisrajoituksia, maskin käyttöön liittyviä suosituksia, ravintoloiden aukiolorajoituksia tai anniskeluun liittyvät rajoitetut kellonajat jne. Matkustamisen rajoittaminen vain pakollisiin matkoihin. Kun korona tuli Suomeen oli aluksi tunne, että ei voinut oikein uskoa tätä todeksi. Se tuntui jotenkin niin epätodelliselta ja käsittämättömältä asialta.

Korona on pistänyt yritykset miettimään uusia työskentelytapoja, uusia bisnesmahdollisuuksia, keinoja selviytyä tiukasta tilanteesta ja arjesta.

Koronasta on ollut hyviä ja huonoja vaikutuksia riippuen siitä minkä alan yritys on tai kuinka luova ja aktiivinen myös itse on.

Yritykset ovat myös aika eriarvoisessa asemassa. On yrityksiä, joiden toiminta on ns. räjähtänyt kasvuun ja laajentunut suunnattomasti tai sitten yrityksiä, joiden toimintaa rajoitetaan niin, että toimintaedellytykset ovat olemattomat. Löytyy myös yrityksiä, joiden toimintaan ei ole ollut merkittäviä vaikutuksia.

Hyvä asia on ollut, että etätyötä voidaan hyödyntää enemmän ja digitaalisia palveluita käytetään myös ajankäytön ja työskentelytapojen tehostamiseksi. Onhan myös kotiinkuljetukset lisääntyneet ja palvelut, jotka tullaan suorittamaan kotiin. Tässä joitakin hyviä vaikutuksia koronan aikana.

Huonoja vaikutuksia löytyy vaikka kuinka monta, mutta nyt keskitytään tulevaan ja positiiviseen muutokseen koronan jälkeen. On asioita, joita kannattaa hyödyntää jatkossakin, kun koronarajoitukset kokonaan puretaan.

Kesä on parhaimmillaan ja kuumimmillaan, kun kirjoitan tätä pääkirjoitusta. Varjossa on 30 astetta vielä klo 20.00 aikoihin. Lohjan parhaimmat tapahtumat ovat vielä edessä.

Lohjan asuntomessut 9.7.-8.8.2021, jonka aikana toimii LohjaShoppY messuosasto https://www.lohjashop.fi.  Osastolla lohjalaiset yrittäjät voivat myydä ja markkinoida tuotteitaan asuntomessuvieraille.

Lohjalla on kesän aikana paljon kaikenlaista ohjelmaa ja palvelutarjontaa. Hyödynnetään mahdollisimman paljon näitä palveluita. Lisäksi annetaan ulkopaikkakuntalaisille vierailijoille positiivinen ja hyvä kuva Lohjasta.

Hyvää ja tapahtumarikasta kesää kaikille!

Heidi Saario
hallituksen jäsen
Lohjan Yrittäjät ry