Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Kuntavaalit 2021

Kuntavaaleissa päätetään elinvoimasta ja siitä, kuinka yrittäjien näkemykset otetaan huomioon. Vaaleissa pärjää se, joka näkee pitkän aikavälin kehityksen ja väistämättömän muutoksen ja pystyy esittämään toteutuskelpoisia ratkaisuja.

Minkälainen on hyvä kunta yrittää?

Olemme Loviisan Yrittäjien hallituksessa miettineet, mitkä ovat sellaisia asioita, joita meidän kannattaa painottaa edunvalvonnassa, jotta Loviisan seudulle syntyisi uusia työpaikkoja. Valitettavasti on heti alkuun todettava, Loviisassa on yli tuhat työtöntä. Pohdinta on aiheellinen. Onko Loviisassa hyvä yrittää ja onko se kunta, jossa on mahdollisuus synnyttää uusia työpaikkoja? Onko tänne mahdollista synnyttää kasvua ja sitä kautta pienentää työttömyyden lukuja?

Suomen Yrittäjien vaaliohjelma antaa vastauksen miten synnytetään elinvoimainen kunta. Alla on listattu pääkohdat Suomen Yrittäjien vaaliohjelmasta.

Suomen Yrittäjien Kymppi-lista vaaleihin

  1. Julkista sektoria on pakko kaventaa, jos kakkua halutaan kasvattaa
  2. Kunnan ja yritysten aktiivinen vuoropuhelu tarpeen – sitä on elinkeinopolitiikka
  3. Kun kunnassa tehdään päätöksiä, tarkistettava, mitkä ovat yritysvaikutukset
  4. Rakentaminen ja yhteydet luovat vahvan kivijalan: luvat/kaavat nopeasti
  5. Kunnan kannattaa auttaa yrittäjiä: vaadittavat tiedot voitava antaa sähköisesti
  6. Etätöiden yleistyminen on monelle kunnalle hyvä mahdollisuus (mökit)
  7. Julkisista hankinnoista vauhtia yrittäjyyteen: muistakaa pienet yritykset!
  8. Vähemmän kuntayhtiöitä, enemmän paikallista yrittäjyyttä!
  9. Yritykset kannattaa aina ottaa mukaan tuottamaan palveluita kuntalaisille
  10. Päivähoito/koulutus nykyaikaan, nuorille oppia myös yrittäjyydestä

Lue koko ohjelma tästä

Minkälainen on hyvä kunta yrittää. 

Se on kunta jossa talous on vakaa, siellä toteutuu reilu kilpailu ja se sallii avoimia markkinoita. Hyvässä kunnassa ei veroteta hengiltä, siellä on osaamista ja tukipalveluja ja se on tasapuolinen ja kannustava. Hyvä kunta kohtelee kaikkia yhdenvertaisesti ja siellä pienikin voi pärjätä. Hyvässä kunnassa julkinen sektori ei tunkeudu joka paikkaan ja siellä on tarjolla toimivaa infraa. Lisäksi siellä on tontteja ja tiloja tarjolla. Kunnasta pitää löytyä toimivat rahoituskanavat ja samalla siellä osataan palkita riskinottamisesta. Kunnassa on toimivat yrityspalvelut ja se kantaa ylisukupolvista vastuuta. Hyvät kuntavaaliehdokkaat ja päättäjät, tällaisessa kunnassa on hyvä yrittää.