Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyyskasvatustiimi

Yrittäjyyskasvatustiimi

Loviisan seudun yrittäjät ja erityisesti varapuheenjohtajamme Jouni Malmivaara on jo reilu vuoden puhunut Yrittäjyyskasvatustiimin perustamisen puolesta. Asian eteen on tehty töitäkin, mutta se ei oikein ole ottanut tuulta allensa. Tammikuussa järjestettyjen ope-yrittäjä treffien jälkeen pistimme kuitenkin tuulemaan ja Yes-keskuksen avustuksella saimme perustamiskokouksen päivämääränkin päätettyä.
 
Maanantaina 11.3 kokoonnuimme Loviisan Raatihuoneella Yesin Mirja Ahvenainen, LSYn Mari Ståhls ja Jouni Malmivaara, Loviisan kupungilta Sten Fronden ja Thomas Grönholm ja yläkoulujen opot Ann-Lis Udd ja Aulikki Koivula. Mietimme hiukan pohjaa tiimille ja päätimme, että tässä on ryhmän kokoonpano ainakin näin alkuun.
 
Tarkoituksena on saada yrittäjyyskasvatus osaksi koulujen opetussuunnitelmaa niin, että se on sinne kirjattu ja saada yhteistyötä yrittäjen ja koulujen välille enemmän. Toiminta hakee vielä muotoaan ja päätimme näin alkuun keskittyä lähinnä yläkouluihin, sillä siellähän toimii jo Nuori Yrittäjyys-kurssit. Jatkossa toivomme saavamme alakouluilta mukaan jonkun koulun pilottikouluksi. Kuulostaa vielä hiukan avoimelta ja muotoaan hakevalta, ja näin asia onkin. Seuraavassa kokouksessa on tarkoitus kirjata ryhmä tavoitteet ja tehdä Loviisalle oma yrittäjyyskasvatuksen strategia.
 
Jatkossa kutsumme ryhmään tarvittaessa asiantuntioita ja kokoonnumme välillä laajemmallakin kokoonpanolla, tarkoitus on myös kurssittaa loviisalaisia opettajia asian tiimoilta. Yrittäjyyskasvatus sanana on nimittäin vieras ja monimutkainenkin monelle. Tavoitteenahan ei ole kasvattaa kaikista yrittäjiä, vaan opettaa yrittäjämäistä elämän asennetta ja ajattelua eli toisin sanoen ihan tavallista elämän hallintaa ja vastuunkantoa omista teoista ja ymmärrystä siitä, miten yhteiskunta toimii.
 
Oli mukava huomata, että yhteinen tahtotila asiassa on löytynyt ja kaikki sitoutuvat tiimiin ja asiaa viedään nyt yhdessä eteenpäin.