Etusivu > Uudenmaan Yrittäjät > Nurmijärven Yrittäjät > Toimintaa > Juttuja Ja Kuvia Tapahtuneista

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Luksushotelli Sääksiin voitti yrittäjyysleirin ideointikisan

12h yrittäjyysleiriä tuotti toistakymmentä yritysideaa

Nurmijärvellä toteutettiin ensimmäistä kertaa tammikuun 23. päivä mittava yhteisprojekti, kun Seitsemän Veljeksen koulun 9-luokkalaiset kokoontuivat 12 tunnin ajaksi yrittäjyysleirille Perttulaan.

Tapahtuman ideoivat ja toteuttivat yhteistyössä Nurmijärven kunta, Nurmijärven Yrittäjät, Klaukkalan Yrittäjät, Nurmijärven Yrittäjänaiset, Keuda ja YES verkosto. Lähes 2 vuoden ideointi saavutti huipennuksen, kun nuoret tutustuivat alkuiltapäivän Keudan Perttulan toimipisteen toimintaan ja muihin jatko-opiskelumahdollisuuksiin. Samalla he työstivät ideoita siitä millaisia yrityksiä Nurmijärveltä heidän mielestään puuttui. Myöhemmin iltapäivällä nuoret kehittivät yritysideoita lisää yrittäjien avulla, kun paikalla runsaslukuisasti olleet yrittäjät pyrittivät kolmea klinikkaa: Alkupamaus, Sammon taonta ja Oravanpyörä. Näillä klinikoilla nuoret saivat tietoa erilaisista teistä päätyä yrittäjäksi, yrityksen hallintoon, rahaliikenteeseen ja vakuutuksiin liittyvistä aiheista sekä yrittäjän arkipäivästä. Oppilasryhmien aikatauluissa ja ohjelmassa pysymisestä olivat huolehtimassa niin Keudan kuin lukioiden opiskelijoita.

Illan suussa käynnistyivät Jellonan luolat, joissa ensimmäisissä pitchattiin ideoita ja nuoret saivat vinkkejä yritysideoittensa jatkojalostamiseen. Neljässä eri tilassa järjestettyjen seminifaalien jellonat rankkasivat ideoista neljä parasta finaaliin. Kahdessa ensimmäisessä Jellonan luolassa jellonina olivat paikalliset yrittäjät. Finaalissa neljää parasta ideaa arvioivat Fennian myyntijohtaja Kirsi Rouhiainen, Uudenmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Petri Graeffe ja Nurmijärven kunnan sivistystoimenjohtaja Tiina Hirvonen. Sihteerinä finaalissa avusti YES verkoston toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen. Ennen finaalin tuloksien julkistamista leiriläisiä viihdytti SITKU, joka tekee vahvaa tuloaann Suomen musamarkkinoille. Bändin kappaleita voi jo kuulla radiosoitossa ja Haloo Helsinki on luottanut bändiin omilla kiertueillaan ja SITKU onkin lämmittänyt heidän keikoillaan jo useasti.

Illan aikana kuultiin ideoita niin uusista pikaruokapalveluista, kuljetuspalveluista, hotelleista... Finaaliluolassa voiton vei luksushotelli Sääksin rannalla. Hyvin konseptoitu hotelli tarjoaisi idean mukaan hyvinkin varteenotettavan kilpailijan monelle tasokasta elämyspalveluatarjoavalle yritykselle.

12h leiri tarjosi uudenlaisen yhteistyöprojektin kaikille mukana olleille. Se lähensi toimijoita ja opetti kaikkia ymmärtämään entistä paremmin toistensa arkea ja näkemyksiä varsinkin yritysten ja kunnallisen opetustoimen välillä. Oppilaille päivä oli varmasti erilainen oppimiskokemus ja toivottavasti selkeytti monelle tulevaisuuden suuntaa ja ideaa jatko-opinnoista. Palkkioksi kaikki osallistuneet oppilaat saivat seuraavasta päivästä vapaapäivän, sillä loppuihan tämä leiri vasta muutaman minuutin puolen yön jälkeen. Finalistit ja voittajaideat palkittiin erikoispalkinnoin. Palkintoyhteistyöstä kiitämme Vauhtifarmia, Cafe Murua ja Kino Juhaa.

 

Kuva Sitkun kuva-arkisto

 

Tule Nordean Etuyrittäjäksi

Keuke palvelee yrittäjää

Nurmijärven kunta

Fennian palvelut Suomen Yrittäjien jäsenille