Etusivu > Uudenmaan Yrittäjät > Nurmijärven Yrittäjät > Toimintaa > Juttuja Ja Kuvia Tapahtuneista

Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyyskasvatuksen workshop 4.5.2016

Suomessa astuu voimaan uusi opetussuunnitelma syyslukukaudella 2016. Nurmijärvellä tämä tarkoittaa mm. laaja-alaisen opetuksen ulottumista myös työelämätaitojen ja yrittäjyyden osa-alueille. Tätä osa-aluetta kutsutaan koodilla L6. Nurmijärven uuteen OPS:iin voi kokonaisuudessaan tutustua kunnan sivuilla alla olevasta linkistä.

Yrittäjyyskasvatus sisältää niin sisäisen yrittäjyyden että liiketaloudellisen yrittäjyyden elementtejä. Näitä taitoja yhdistetään opetukseen siten, että yhdessä kokonaisuudessa voi olla mukana paloja esimerkiksi äidinkielestä, matematiikasta, yhteiskuntaopista ja kädentaidoista. Näin oppilaat näkevät hyvin asioiden nivoutumisen ja vaikutukset toisiinsa.

Nurmijärvellä järjestettiin Vauhtifarmilla 4.5.2016 Workshop, jossa reilut 20 osallistujaa suunnittelivat miten L6-kokonaisuus tulisi konkreettisesti toimimaan nurmijärveläisissä kouluissa. Mukana oli opetushenkilöstöä esiopetuksesta, perusopetuksesta, lukiosta ja ammattikoulusta. Lisäksi edustajat elinkeinotoimesta, opetustoimesta, Nurmijärven Yrittäjistä, Klaukkalan Yrittäjistä ja Nurmijärven Yrittäjänaisista. Asiantuntijana mukana oli Valtakunnallinen YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen. 

Tavoitteena on rakentaa työkalupakki, josta koulut voivat itse valita sopivat elementit ja päättää niiden sijoittamisesta lukuvuoden muuhun toimintaan. L6-kokonaisuuden osa-alueita OPS:in mukaan tulee sisältyä koko koulupolulle eli luokilta 1 aina luokkiin 9 asti. Workshopin anti oli todella tuloksekas ja pienryhmätyöskentelyissä syntyi paljon hyviä avauksia ja  konkreettisia ehdotuksia toteutuksista. Moni tulevista työkaluista pohjautuu olemassa oleviin ja toimiviksi havaittuihin YES:n NY-ohjelmiin.

Tuloksien työstöä jatkettiin yrittäjyyskasvatustyöryhmässä toukokuun lopulla ja ehdotukset rakenteen ja ohjelmien käyttöönotosta etenevät kunnan toimintarakenteen mukaan. Uusi työkalupakki on käytössä syyslukukaudella 2016.

 

Koosteen workshopista kirjoitti 29.5.2016
Pirjo Kivistö, Nurmijärven Yrittäjät ry, hallituksen jäsen, vastuualueenaan yrittäjyyskasvatus

 

Linkkejä aiheeseen:

Nurmijärven kunta, opetussuunnitelmat

Valtakunnallinen YES ry, materiaalia ja toimintamalleja

 

 

Tule Nordean Etuyrittäjäksi

Keuke palvelee yrittäjää

Nurmijärven kunta

Fennian palvelut Suomen Yrittäjien jäsenille