27.5.2020 klo 23:11
Uutinen

Kunnan uusi elinkeinopoliittinen ohjelma hyväksyttiin

Ohjelman mukaan elinkeinopolitiikan tavoitteena on yritysystävällisempi Nurmijärvi, työpaikkojen luominen Nurmijärvelle ja kunnan veropohjan vahvistaminen.

Nurmijärven kunnanvaltuusto hyväksyi uuden elinkeinopoliittisen ohjelman 20.5.2020.

Uutinen kunnan sivuilla:

”Valtuusto hyväksyi elinkeinopoliittisen ohjelman vuosiksi 2020-2025. Ohjelman mukaan elinkeinopolitiikan tavoitteena on yritysystävällisempi Nurmijärvi, työpaikkojen luominen Nurmijärvelle ja kunnan veropohjan vahvistaminen. Toiminnan tärkeimmiksi kohderyhmiksi määritellään Nurmijärvellä jo toimivat yritykset, kuntaan sijoittuvat yritykset ja matkailuyritykset. Keskeisinä keinoina esitetään yritystonttimyynti sekä yritysneuvontapalvelut. Tämän lisäksi tuetaan yritysten verkostoitumista sekä mahdollistetaan paikallisyritysten osallistuminen kunnan tarjouskilpailuihin.

Ohjelman mukaan elinkeinopolitiikan onnistumisen kannalta merkittäviä asioita ovat yritystonttien riittävyys, lupaprosessien sujuvuus sekä Nurmijärven liikenneyhteydet. Kehittämiskokonaisuuksiksi elinkeinopoliittisessa ohjelmassa on nostettu keskustojen elävöittäminen, kunnan ja yritysten vuoropuhelun kehittäminen sekä yrittäjyyskasvatus. Kunta teettää tulevaisuudessa ostopalvelututkimuksen, jolla selvitetään nurmijärveläisten ostokäyttäytymistä.”

Nurmijärven Yrittäjät suhtautuu uuteen elinkeinopoliittiseen ohjelmaan positiivisesti. Olemme olleet aktiivisessa vuoropuhelussa kunnan virkamiesten kanssa ja elinkeinopoliittisessa ohjelmassa on paljon elementtejä, joita vuoropuhelumme ovat sisältäneet. Kunnan hankinnat ja niiden mahdollistaminen pk-yrityksille ovat olleet yksi merkittäviä asioita, joista olemme nostaneet esille. Yritystonttien riittävyys, niiden sijainti ja kaavoitus ovat puhuttaneet yrittäjiä ja viestiä olemme myös vieneet eteenpäin kunnan virkamiehille. Konkreettinen yhteistyö Nurmijärven Yrittäjien ja Nurmijärven kunnan kanssa jatkuu edelleen tämän ohjelman myötä aktiivisena.

Tästä koko ohjelma luettavissa.