21.3.2019 klo 19:26
Uutinen

Yrittäjyys opitaan jo koulussa – porvoolaisnuoret Uskalla Yrittää -finaaliin

Porvoon Ly­cei­par­kens sko­lan nuorten yritykset Live Bot­t­le UF ja OhY­es Drinks UF etenivät finaaliin.

Jättimäisessä Uudenmaan Uskalla Yrittää -semifinaalissa Helsingissä perjantaina kilpaili 240 nuorta perustamissaan 80:ssa yrityksessä. Nuoret esittelivät ja myivät tuotteitaan ja palveluitaan kauppakeskus Kaaressa neljän tunnin ajan.

Uskalla Yrittää -kilpailussa on mukana koko maassa yhteensä noin 600 uutta ysiluokkalaisten ja toisen asteen opiskelijoiden yritystä, joita he ovat perustaneet kouluissaan Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa.

Porvoosta mukana semifinaalissa oli opiskelijoita Strömborgska skolasta ja Lyceiparkens skolasta.

Lyceiparkens skolan Live Bottle UF eteni finaaliin parhaalla messupisteellä. Tuomareiden mielestä heillä oli yhtenäinen asettelu, hyvät yksityiskohdat, tuote messupisteen keskipisteessä ja tyylikäs kokonaisuus.

Lyceiparkens skolan OhYes Drinks UF kävi hakemassa messuilta vain kokemusta, sillä he etenivät finaaliin jo aiemmin.

– OhYes Drinks lunasti finaalipaikan jo lukuvuosikilpailujen kautta, Nuori Yrittäjyys ry:n viestintäpäällikkö Toni Immonen kertoo.

– Viime perjantain semifinaalissa he olivat hakemassa lisää kokemusta, vahvistamassa omaa osaamista, harjoittelemassa myyntiä ja kilpailemassa ”titteleistä”. Tapahtuma oli sen verran iso ja merkittävä, ettei heidän kannattanut olla missään tapauksessa pois sieltä, vaikka finaalipaikka olikin jo varma.

Kauppakeskus Kaaren semifinaalissa tuomareiden mielestä OhYes Drinksin nuorilla oli monipuolinen valikoima, kotimaisuus, hyvä maku ja brändi sekä tyylikäs imago.

Vuosi yrittäjänä -ohjelma on nuorille koko lukuvuoden mittainen oppimiskokemus, jossa kilpailut ovat vain yksi osa.

Teksti: Mia Smolander / Itäväylä Viestintä Oy

Juttu julkaistu Business Boogie -lehdessä 20.3.2019