Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Järjestö

Patrik Björkman johtaa Porvoon Yrittäjiä vuonna 2021

Porvoon Yrittäjät ry saa uuden puheenjohtajan vuosille 2021-22. Tiistaina 22.9. Ida Marian juhlatiloissa pidetty syyskokous valitsi seuraavalla kaksivuotiskaudelle uudeksi puheenjohtajaksi Patrik Björkmanin (Bossons Group Oy Ab/Kuljetus Björkman).  Suomen Yrittäjiin kuuluva paikallisyhdistys hyväksyi kokouksessaan myös uudet säännöt, minkä takia koko hallitus valittiin uudelleen.

Tiiviimpää yhteistyötä

Björkman on toiminut paikallisyhdistyksen hallituksessa vuodesta 2017 ja viimeisen vuoden varapuheenjohtajana. Vastavalitulla puheenjohtajalla on jo visiot yhdistyksen ensi vuoden suuntaviivoista.

– Juuri hyväksytty toimintasuunnitelma linjaa pääpiirteet toiminnallemme. Painoarvoa saa erityisesti hyvin käyntiin lähtenyt vuoropuhelu kaupungin päättäjien ja virkamiesten kanssa, jota on tarkoitus kehittää edelleen sekä tiivistää yhteistyötä. Tavoitteena on tätä kautta parantaa yrittäjien ja yritysten toimintaedellytyksiä Porvoossa entisestään, Björkman sanoo.

Björkmanin mukaan hallitus tulee jatkamaan tiivistä yhteydenpitoa sidosryhmien ja muiden paikallisten yrittäjä- ja kauppiasorganisaatioiden kanssa.

Ensi kevään kunnallisvaalit ovat myös agendalla. Yhdistys tulee kannustamaan yrittäjiä osallistumaan kunnallistason politiikkaan.

– Toivon, että mahdollisimman moni yrittäjä näkisi ehdokkuuden mahdollisuutena parantaa yrittämisen edellytyksiä ja lähtisi ehdokkaaksi, Björkman vetoaa.

Hallitukseen uusia kasvoja

Hallituksen nykyisistä jäsenistä uudelleen valituiksi tulivat Mikko Ahtiainen (ComWall Oy), Mika Laine (Itäväylä Viestintä Oy), Jasmin Michelsson (Tmi Jasmin Michelsson), Anne Nordberg-Henttala (Ebba Life Style), Pontus Palmqvist (Kiinteistövelho T:mi) ja Mikko Venäläinen (Työkalu & Tarvike Oy).

Nykyinen puheenjohtaja Gunilla Söderholm (Lystra Marketing & Events) jatkaa edelleen hallituksen jäsenenä.

Lisäksi hallitukseen tuli valituiksi Sakari Vehkala (Toimistotukku Talka Oy) sekä Maria Salo (Elämäsi Remppa Oy). Asiantuntijajäseninä hallituksessa jatkavat Maria Kantola (Careeria) sekä Topi Haapanen (Posintra Oy).

Jäsenmäärä kasvuun

Hallituksen yksi painopiste seuraavalle toimintavuodelle on jäsenmäärän kasvattaminen nykyisestä reilusta 700 yrityksestä.

– Porvoon Yrittäjät on ollut yksi Uudenmaan Yrittäjien voimakkaimmin kasvaneista paikallisyhdistyksistä tänä vuonna, Björkman toteaa ja kiittää samalla nykyistä puheenjohtajaa ansiokkaasta työstä.

Uusia jäseniä on yhdistykseen liittynyt tammi-syyskuussa vajaa 60. Uusi puheenjohtaja uskoo, että myös koronaviruksella on vaikuttanut jäsenmäärän kasvuun.

– Vaikeina aikoina verkostojen merkitys ja tärkeys korostuu etenkin pienissä yrityksissä. Kattojärjestön eli Suomen Yrittäjien kautta pystymme tarjoamaan yrittäjälle valtavan määrän tietoa, vinkkejä ja apuja.

Juhlavuosi edessä

Ensi vuonna tulee kuluneeksi yhdistyksen perustamisesta 75 vuotta. Kalenteriin on jo merkitty alustavasti erilaisia juhlavuoden tapahtumia, mutta näiden julkistamista joudutaan vielä odottamaan.

– Seurataan vielä miten kauan koronavirus vaikuttaa ennekuin nostetaan jalka jarrulta, kuljetusalalla työskentelevä uusi puheenjohtaja toteaa.

Porvoon Yrittäjät ry on Porvoossa toimivien yrittäjien sekä pienten ja keskisuurten yritysten elinkeino-, yrittäjä- ja työnantajapoliittinen etujärjestö ja kontaktifoorumi yrittäjien ja eri sidosryhmien välille. Vuonna 2021 tulee kuluneeksi 75 vuotta yhdistyksen perustamisesta. Paikallisyhdistys tukee osaltaan Suomen Yrittäjien tavoitteita ja toimenpiteitä.

Teksti: Mika Laine/Porvoon Yrittäjät ry

 

 

 

 

Toimistotukku Talka