Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

HJK huimassa kasvuvauhdissa: Tulos kasvoi lähes 140 prosenttia

"Investoimme koko ajan vahvasti tulevaisuuteen ja pitkän aikavälin näkymät ovatkin jo vankalla pohjalla", kertoo Aki Riihilahti.

"Investoimme koko ajan vahvasti tulevaisuuteen ja pitkän aikavälin näkymät ovatkin jo vankalla pohjalla", kertoo Aki Riihilahti.

HJK Oy:n liikevaihto kasvoi viime vuonna 135,5 prosentilla edellisvuoteen verrattuna, selviää Kauppalehden tulostiedotteesta. Helsinkiläisen jalkapalloyrityksen liikevaihto kasvoi vuonna 2014 viidellä miljoonalla euroa nousten 8,7 miljoonaan euroon.

Liikevaihdon voimakkaan kasvun myötä HJK:n tulos parani edellisestä vuodesta 1,2 miljoonaa euroa nousten voitolliseksi. Tilikaudelta kertyi voittoa vajaat 820 000 euroa, kun vuonna 2013 tulos oli noin 380 000 euroa tappiollinen. Pääoman tuotolla mitattuna HJK:n kannattavuus oli viime tilikaudella erinomainen.

HJK Oy:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti on tyytyväinen tulokseen.

– Sekä liiketoiminnallinen että urheilullinen strategia onnistui hyvin, ja uudet projektit toivat kasvua. Pitää olla tyytyväinen, että olemme onnistuneet urheiluseurana positiiviseen liikevaihto- ja tuloskehitykseen järkevällä riskiprofiililla. Investoimme koko ajan vahvasti tulevaisuuteen ja pitkän aikavälin näkymät ovatkin jo vankalla pohjalla, kertoo Riihilahti sähköpostitse Yrittäjäsanomille.

Viime vuosina HJK:n liikevaihto on liikkunut noin kolmen ja puolen miljoonan euron kieppeillä. Vuonna 2011 liikevaihto oli selvästi suurempi, noin 5,6 miljoonaa euroa. Tuona vuonna joukkue voitti Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin sekä pääsi Eurooppa-liigan kolmannelle kierrokselle. Myös viime vuonna HJK saavutti tuplamestaruuden sekä pääsi Eurooppa-liigan lohkovaiheessa B-lohkon kolmannelle sijalle.

Helsingin Jalkapalloklubi perustettiin vuonna 1907 ja HJK Oy vuonna 2000. HJK Oy on perustettu harjoittamaan jalkapallotoimintaa ja siihen liittyvää liiketoimintaa sekä jatkamaan pelaamista jalkapalloliigassa Liiga-HJK ry:n jälkeen. Klubi on voittanut Suomen mestaruuden 27 kertaa ja Suomen Cupin 12 kertaa.

Katri Simola

katri.simola@yrittajat.fi