Etsi

Menivätkö sukset ristiin kirjanpitäjäsi kanssa – katso vinkit tilitoimiston valintaan

Espoolainen Talousplus Oy antaa kolme vinkkiä, miten yrittäjän kannattaa valita tilitoimistonsa.

Espoolainen Talousplus Oy antaa kolme vinkkiä, miten yrittäjän kannattaa valita tilitoimistonsa.

– Vaihtoehtoja on paljon ja vertailu on vaikeaa. Palvelut ovat usein samankaltaisia ja helpoin erottava tekijä on hinta. Se on kuitenkin myös varmin keino tehdä huono valinta. Kokosimme omista kokemuksistamme listan neuvoja hyvän tilitoimiston valintaan, yrityksestä neuvotaan.

Pidä nämä mielessäsi, kun valitset tilitoimistoa:

1. Sähköisyys on ehdoton edellytys

Nykyaikainen taloushallinto on aina sähköinen. Ei ole niin pientä tai suurta yritystä, jolle ei sopisi sähköinen taloushallinto. Paperilla pyörivä taloushallinto on aina yrityksen kannalta työläämpi, tehoton eikä anna reaaliaikaista näkymää yrityksen talouden tilaan. Huomioi myös, että sähköisen taloushallinnon ohjelmistoissa on eroja. Varmista, että tilitoimistoa pystyy auttamaan myös oikean ohjelmiston valinnassa.

2. Kirjallisten tarjouspyyntöjen sijaan sovi tapaamisia ja keskustele toimistojen kanssa

Monesti tilitoimistoja kilpailutetaan vain lähettämällä tarjouspyyntöjä ja tekemällä päätöksiä tarjousten perusteella. Tilitoimisto on yrityksen tärkeämpiä kumppaneita, joten ennen päätöksentekoa kannattaa aina tavata potentiaalisia toimistoja ja käydä keskusteluja. Hyvä tilitoimisto ja kirjanpitäjä on kiinnostunut yrityksesi liiketoiminnasta. Vain ymmärtämällä millaisesta liiketoiminnasta numerot syntyvät, pystyy tilitoimisto aidosti auttamaan asiakasta. Kerro siis yrityksesi toiminnasta ja tarpeistasi. Kuulostele miten hyvin tilitoimistot pystyvät tarpeisiin vastaamaan ja haasta heitä kysymyksillä.

3. Mieti kokonaisuutta enemmän kuin hintaa

Taloushallintopalveluiden osuus yrityksen kaikista kuluista on vain muutaman prosentin luokkaa. Mieti siis enemmän kokonaisuutta kuin hintaa. Osaava ja aktiivinen tilitoimisto auttaa monesti yritystä säästämään rahaa tuottamansa kustannuksen edestä. Vertaillessa eri toimistoja kiinnitä huomiota kokonaiskustannuksiin yksikköhintojen sijaan. Tilitoimistoalalla on kovin monenlaista hinnoittelua ja myös usein erilaisia piilokustannuksia. Varmista siis, että teet päätökset kokonaiskustannusten perusteella.

Plussavinkki: Kysy suosittelijoita ja referenssejä

Oikeat kokemukset kertovat aina enemmän kuin kauniit myyntipuheet. Pyydä tilitoimistoilta suosittelijoita nykyisistä asiakkaista ja kysy kokemuksia tilitoimistosta ja kirjanpitäjistä suoraan heiltä.

 

Lotta Tammelin

lotta.tammelin@yrittajat.fi