Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Mikä on grillien suosikkiruoka? – neljän maineikkaan grillikioskin pitäjät kertovat

Vaakon Nakin, Mantun Grillin, Mantan Grilli-Kioskin ja Tuen Grillin yrittäjät osaavat nimetä asiakkaidensa suosikit.

Vaakon Nakin, Mantun Grillin, Mantan Grilli-Kioskin ja Tuen Grillin pitäjät osaavat nimetä asiakkaidensa suosikit.

Suomalaisille grilliruoan ystäville maistuvat erityisesti makkaraperunat, hampurilaiset, lenkkimakkarat ja kebab ranskalaisilla.

Tamperelaisen grillikioski Vaakon Nakin suosituimmat annokset ovat Kuuma koira ja Suomi-lenkki. Niitä menee jopa satoja viikossa.

– Suomi-lenkki on lihaisa, siinä ei ole vehnäjauhoja, ja se rapsahtaa kun haukkaa, grillipäällikkö Tomi Hartikainen kuvailee.

Kuuma koira puolestaan on suolaisen ja makean yhdistelmä: sokeroitu munkkipossu, jonka välissä on makkara.

Lappeerantalaisen Tuen grillillä asiakkaille maistuvat erityisesti hampurilaiset. Niitä syödään viikoittain noin tuhat, kertoo yrittäjä Aila Paukkunen. Suosituimpia annoksia ovat tuplajuustopekoni-, tuplatulinen- ja tuplatexashampurilaiset.

Makkaraperunat suosikkeja Turussa ja Kajaanissa

Turkulaisen Mantun Grillin suosituin annos on makkaraperunat, joita syödään erityisesti valkosipuli- ja paprikamajoneesilla. Ruokalista on pysynyt melko samana vuodesta 1988, jolloin yrittäjä Mantu eli Marja-Leena Viljanen perusti grillin.

– Meillä saattaa olla hippusen kalliimmat hinnat kuin muilla, mutta tuotteet ovat niin parhaita kuin tuollaisissa puitteissa on mahdollista, Viljanen kertoo.

Makkaraperunat ovat suosituimpien annosten joukossa myös kajaanilaisen Mantan Grilli-Kioskin luukulla. Listalta tilataan eniten makkaraperunoita ja kebabia ranskalaisilla talon oman tulisen tai miedon kebab-kastikkeen kera.

Vuoden kiireisimpään aikaan kesällä kebabia paistetaan päivittäin jopa 90 kilogrammaa päivässä, kertoo yrittäjä Jani Tuomaala.

Katri Simola

katri.simola@yrittajat.fi