Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Kärsiikö Espoon keskus Lommilaan tulevasta ostosparatiisista?

Espoon Lommilaan tuleva kauppakeskus ei syöne Espoon keskuksen yrittäjien bisnestä.

Espoon Lommilaan tuleva kauppakeskus ei syöne Espoon keskuksen yrittäjien bisnestä.

Pitkään käsittelyssä ollut Lommilan kauppakeskuskaava hyväksyttiin Espoon valtuustossa maanantaina.

Asemakaava mahdollistaa kauppakeskuksen sekä toimisto- ja hotellirakennusten rakentamisen Espoon Lommilan alueelle.  Kauppakeskus tulee olemaan Espoossa sijaitsevan Sellon kauppakeskuksen kokoinen. Hyväksytyssä kaavassa oli pienennetty päivittäistavarakaupan osuutta.

Tuleva keskus sijaitsee Turunväylän ja Kehä III:n välissä.

– Emme näe, että Lommilan rakentaminen aiheuttaisi palveluiden katoamisen Espoon keskuksesta. Keskusta aiotaan kehittää jatkossakin. Kun Itäkeskus aikoinaan rakennettiin, sen ympärillä olevissa keskuksissa on tapahtunut jonkin verran muutoksia, mutta ei mitään dramaattista, Erikoiskaupan Liiton tutkija Tuomas Santasalo sanoo.

Espoon keskuksen erikoisliikkeet voivat siis huokaista helpotuksesta.
– Espoon keskuksen tarjontaa pitäisi vahvistaa, että kauppiaat pääsisivät kilpailemaan samoista markkinoista kuin Lommilaan sijoittuvat yrittäjät.

Santasalon mukaan tulevan kauppakeskuksen kilpailijoita ovat Sellon ja Kannelmäen kauppakeskukset. Siis kauppakeskukset, jotka palvelevat isoa joukkoa ihmisiä, ei vain lähellä asuvia. Espoon keskus sen sijaan palvelee lähialueiden ihmisiä.

Raskas vuosi

– Taantuma on kurittanut erikoiskauppaa ja kauppaa muutenkin. Kaupalla on takanaan raskas vuosi, Erikoiskaupan Liiton toimitusjohtaja Tiina Oksala kertoo.

Vuoden 2013 ensimmäisellä neljänneksellä ei tapahtunut mitään dramaattista kaupan yritysmäärissä. Tuoreempia tilastoja ei ole saatavilla. Erikoiskauppoja on lähes 18 000 Suomessa.

Yrittäjäsanomat 
'); // -->