Etsi

Emergency banner

Erikoiskaupan myynti jatkuu nihkeänä

Erikoiskaupan myynti romahti maaliskuussa, kun myynti laski noin yhdeksän prosenttia vuoden 2012 maaliskuusta.

Erikoiskaupan myynti romahti maaliskuussa, kun myynti laski noin yhdeksän prosenttia vuoden 2012 maaliskuusta.

Erikoiskaupan Liiton toimitusjohtajan Tiina Oksalan mukaan osin laskua selittää edellisen alkuvuoden erinomainen myynnin kasvu.
 
Tilastokeskuksen luvut eivät sisällä apteekkeja ja huoltamoita.
 
– Osin laskua selittää edellisen alkuvuoden erinomainen myynninkasvu: erikoiskaupan myynti kasvoi vuoden 2012 maaliskuussa 6,5 prosenttia ja tammi-maaliskuussakin reilut seitsemän prosenttia verrattuna vuoden 2011 vastaavaan ajanjaksoon, Erikoiskaupan Liiton toimitusjohtaja Tiina Oksala selittää suurta vähenemää.
 
Koko vähittäiskaupan myynti laski vuoden 2013 maaliskuussa 0,7 prosenttia.
 
Tammikuun myynti oli erikoiskaupassa vielä plusmerkkinen ja tammi-maaliskuussa myynnin kehitys oli pakkasella noin -2,5 prosentin verran. Koko vähittäiskaupan myynti kasvoi kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 0,4 prosenttia.
 
Takeltelu jatkuu
                     
– Ennakkotuntumani huhtikuusta on, ettei erikoiskaupalla ole mennyt hyvin. Myynti on ollut ilmeisen nihkeää. Uskon, että huhtikuun myynnin kehitys edellisvuoteen on noin nollassa, koska vertailupohja vuoteen 2012 on tasaisempaa.
 
– Kaupan myyntiluvuissa näkyvät selvästi kuluttajien jatkuvat irtisanomisuutiset, ja yleinen kansainvälinen epävarma taloustilanne, mitkä ovat saaneet kuluttajat varovaisiksi. Kuluttajat odottavat alennuskausia, jolloin myynti saattaa mennä ihan kohtalaisesti, Oksala kertoo.