Etsi

Emergency banner

Hyvinvointi

41-vuotiaana triathlonistiksi -" Treenit työmatkalla"

Markus Einiölle triathlon on verkostoitumista.

 ”Innostuin triathlonista viitisen vuotta sitten. Täytin 41 vuotta ja oli sellainen fiilis, että nyt pitää saada äijä liikkeelle. Paino oli noussut ja kunto alkoi rapistua. Siihen asti oli pärjännyt nuoruuden kuntopohjilla.

Pistin kuuden kuukauden päähän maratonin tavoitteeksi. Kunto nousi yllättävän nopeasti, kun rakensin sitä systemaattisesti. Nuoruuden kaveri, Attendo MedOnen toimitusjohtaja Pertti Karjalainen houkutteli minut ensimmäiseen triathlonkisaan Kuopioon. Kisa oli hemmetin kiva, vaikka taisimme olla siinä viimeinen ja toiseksi viimeinen.

Sen jälkeen olen harrastanut oikeastaan vain triathlonia. Laji innosti monesta syystä, erityisesti monipuolisuus viehätti. Se oli minulle uutta ja siinä pääsi haastamaan itsensä sopivasti. En ollut pyöräillyt ja uinti oli täysin uusi laji.

Triathlon-yhteisössä on yhteen hiileen puhaltamisen meininki, vaikka se on yksilölaji. Sittemmin on tullut osallistuttua kisoihin eri puolilla maailmaa, muun muassa Meksikossa, Uudessa-Seelannissa, Australiassa ja Yhdysvalloissa. Suomessa olen saanut ikämiessarjoissa muutamia SM-mitaleja ja yhden SM-kullankin. Seuraavaksi osallistun uudestaan Havaijin Ironman -MM-kisaan viime vuoden tapaan, vaikka treeni on työkiireiden vuoksi hieman aiempaa vähemmälle jäänytkin.

Kun on hyvässä kunnossa, töissä jaksaa paremmin. Minusta on mukava yhdistää treeni työmatkaan. Poljen 33 kilsaa töihin ja sitten illalla kotiin. Sitten onkin päivän treeni tehty. Tässä on hirveästi oppinut tehokkuutta. Autossa on aina lenkki- ja uintivehkeet, että jos tulee mahdollisuus, treenaan.

Triathlonista on apua myös verkostoitumismielessä. Siellä tapaa paljon porukkaa, joista saattaa syntyä mielenkiintoisia kontakteja myös töitä ajatellen. Triathlon-tapahtumien koko sekä määrä ovat kasvaneet paljon ja siellä on paljon yrittäjähenkistä porukkaa.”

Josi Tikkanen

toimitus@yrittajat.fi