Etsi

Startup Maria -keskus veti kuin häkä – Saman katon alla 200 miljoonaa riskirahaa

Kun Helsingissä sijaitseva keskittymä on täydessä mitassaan loppuvuonna, on se Pohjoismaiden suurin startup-keskus. Kaikki tilat ovat tällä hetkellä varattuja.

Kasvuyrittäjyyttä tukeva startup-keskittymä toimii entisissä Marian sairaalan tiloissa. Keskuksessa ei ole toimialafokusta.

– Olemme pyrkineet kasaamaan Suomen startup-maajoukkueen. Haemme innovatiivisia, kansainväliseen kasvuun tähtääviä nuoria kasvuyrityksiä mukaan, jonopaikoille voi hakea, Startup Maria Oy:n toimitusjohtaja Voitto Kangas kertoo Yrittäjäsanomille.

Vuoden loppuun mennessä keskuksessa toimii 60 alkuvaiheen kasvuyritystä ja noin viisi riskirahastoa. Tällä hetkellä tiloissa on 20 toimijaa, sillä remontti on vielä osassa tiloja kesken.

Startup Maria Oy:n tavoitteena on myös tarjota mahdollisuuksia suurille yrityksille tuoda kehitystoimintaansa keskuksen yhteyteen. Kankaan mukaan suuryritysyhteistyötä käynnistellään syksyllä.

– Toivomme, että Maria olisi koti yrityksille vuodesta kolmeen vuoteen, kriittisen kasvuvaiheen yli, siihen kun tuote viedään markkinoille.

Sijoittajat saman katon alla

Startup Maria Oy on voittoa tavoittelemattoman yhtiö, jonka toimijat ovat Helsingin kaupunki, Startup-säätiö ja Helsingin Uusyrityskeskus ry.

Yrityksille on tarjolla erityyppisiä tiloja, yhteistyötiloista omiin toimistoihin, joiden koko joustaa tarpeiden mukaan.

– Se, että meillä on sijoittajia paikan päällä, tekee meistä uniikin. Talon sisältä viideltä rahastolta löytyy yli 200 miljoonaa riskirahaa, Voitto Kangas hehkuttaa.

Keskuksessa ei ole yleisiä työskentelytiloja tässä vaiheessa, kokous- ja tapahtumakäyttö varten voi varata tiloja.

– Ovet tapahtumiin ovat auki kaikille.

Startup-keskuksen viralliset avajaiset ovat 25. elokuuta.

Riikka Koskenranta

riikka.koskenranta@yrittajat.fi