Etsi

Innovaatiot

Älykorut lisäävät kantajansa turvaa – Muotoilijat ja insinöörit menivät kimppaan

Koruun tai avaimenperään laitettava älynappi toimii kantajalleen turvalaitteena. Yritys hakee lisärahoitusta joukkorahoituksella.

Älynappi BiiSafe toimii paniikkinappulana, paikantimena ja hyvinvointimittarina. BiiSafe hankki kehitystyöhön joukkorahoituksen vuonna 2014 Indiegogon kautta.

BiiSafen mukaan nyt on alkamassa älykorujen aikakausi. Tähän mennessä puettavaa teknologiaa on hyödynnetty pääasiassa terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa, kuten liikunnan ja unen mittaamisessa. Suomalainen BiiSafe Oy on valinnut toisen reitin ja laittanut turvallisuuden etusijalle.

– Puettavien älylaitteista on eniten hyötyä, kun niitä käytetään turvallisuuden lisäämiseen, sanoo BiiSafen toimitusjohtaja Sauli Kiuru.

Pienen keksin kokoinen BiiSafe Buddy sujautetaan avaimenperään, mutta fiksumpi paikka sille voi olla vaikkapa kaulakoru. Yhtiö tekee yhteistyötä Kalevala Korun kanssa. Kalevala Koru ja Biisafe ovat kehittäneet Kalevala Buddy -tuoteperheen korut, jotka ovat huippumuotoilua yhdistettynä suomalaiseen insinööriosaamiseen.

– BiiSafe Buddya voi kantaa huomaamattomasti kaulakorussa ja käyttää paniikkinappia, jos henkilö löytää itsensä uhkaavasta tilanteesta.

Vienti vetää

Kantajansa turvallisuuden lisäämisen ohella BiiSafe Buddy soveltuu myös tärkeiden esineiden, kuten avainten ja puhelimien, löytämiseen. Sillä voi paikantaa jopa läheisiä ja lemmikkejä.

BiiSafe Buddya on myyty jo yli 50 000 kappaletta 30 maahan, ja vienti vastaa 90 prosenttia yhtiön myynnistä.

Pian lanseerattava seuraavan sukupolven Buddy yhdistää pilveen matalavirtaisen WIFI-yhteyden, ZIGBEE-tukiaseman tai Bluetooth 4.2 -liitännän kautta. Uuden tuotteen lanseerauksen ja myynnin tukemiseksi BiiSafe hakee rahoitusta Invesdorin kautta.

BiiSafe hakee Invesdorin joukkorahoitusalustalla 220 000–550 000 euron rahoitusta osakeannilla. 

Riikka Koskenranta

riikka.koskenranta@yrittajat.fi