Etsi

Työmarkkinat

Duunit jakoon: Keski-Uusimaa näyttää mallia

Alueellinen duuniportaali helpottaa sekä yrityksen rekrytointiprosessia että madaltaa työnhakijan kynnystä hakea työtä.

Järvenpää, Kerava ja Tuusula yhdistivät voimansa työllisyyden edistämiseksi: Keski-Uudenmaan duuniportaali auttaa työnhakijaa ja työnantajaa kohtaamaan.

Duuniportaali.fi-palvelu ei korvaa työ- ja elinkeinotoimiston palveluja, vaan toimii paikallisesti. Sen tavoitteena on paitsi vähentää pitkäaikaistyöttömyyttä, myös tehdä näkyväksi piilotyöpaikkoja.

Samalla se ohjaa alueen työnetsijöitä löytämään uusia mahdollisuuksia kodin läheltä sekä tarjoaa työkokeilu- ja kesätyöllistymispaikkoja. Keravalla pilotoitiin maaliskuussa 2016 uudenlainen sähköinen palvelu työnhakijoille ja työntekijää tarvitseville lähialueen yrityksille, www.keravanduuniportaali.fi.

Nyt portaali on laajentunut Keski-Uudellamaalla alueelliseksi palveluksi.

Työnantaja tai -tekijä, jätä ilmoitus

Sekä työnhakija että yritys voivat jättää oman ilmoituksensa täysin anonyymisti. Palvelu on maksuton ja sen käyttäminen vaatii ainoastaan rekisteröitymisen, jonka jälkeen työnantajat ja työnhakijat näkevät kolmen kunnan tarjonnan.

Yrityskauppaosiossa yritys voi etsiä jatkajaa, jos sukupolvenvaihdos ei muutoin ole mahdollinen.

– Hyvä työ ei tapahdu yksin, vaan se tehdään yhteistyössä kuntien, paikallisten yrittäjien ja eri toimijoiden kanssa, toteavat kolmen kunnan elinkeino- ja työllisyysvastaavat.

Mpk-yritysten piilotyöpaikat julki

Kohtaanto-ongelmaan haetaan ratkaisuja monella eri taholla. Suomalaisissa mikro- ja pk-yrityksissä on paljon tekemätöntä työtä. Elokuussa 2015 käynnistynyt Helsingin Yrittäjien XL-Knowhow -hanke pyrkii vastaamaan tähän tarpeeseen auttamalla yrittäjiä löytämään kokeneita ammattitaitoisia työntekijöitä, niin sanottuja XL-osaajia erilaisiin työsuhteisiin. Tavoitteena on synnyttää uutta työtä joko työpaikkoina tai yrittäjyytenä.

Hanketta toteutetaan yhteistyössä Uudenmaan TE-toimiston kanssa. Hankkeessa järjestetään tapahtumia, jossa työnantajat ja XL-osaajat kohtaavat ja arvioivat mahdollisuuksiaan löytää yhteinen hyöty.

Riikka Koskenranta