Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Innovaatiot

Mauri Pekkarinen: ”Pienten yritysten keksintöjen julkinen rahoitus on uusittava”

Pekkarisen mukaan keksijöiden ja pienten yritysten keksintöjen tämänhetkinen julkinen rahoitus laittaa heidät eriarvoiseen asemaan suuriin verrattuna.

Suomen tämänhetkinen innovaatio- ja yritystukijärjestelmä ei tuo pienyrityksille ja yksityisille keksijöille tasavertaista julkista tukea, arvioi eduskunnan ensimmäinen varapuhemies ja kansanedustaja Mauri Pekkarinen (kesk.) Keksintöjen viikko -tapahtumassa Viitasaarella.

Hänen mukaansa Pirkanmaan Ely-keskuksen myöntämien muutaman miljoonan euron kehittämis- ja keksintörahoitusten lopettaminen ja siirto Tekesiin on isku pienille yrittäjille.

Pekkarinen on huolissaan siitä, että Tekesin rahoitusta kehittämishankkeisiin ja keksintöihin voivat saada ainoastaan Y-tunnuksella toimivat yritykset. Muutos myös vaikeuttaa hänen mukaansa teollis- ja tekijänoikeuksien hakemista.

Helpotusta yritykset saavat kuitenkin Pekkarisen mukaan 5 000 euron innovaatiosetelistä, jota voivat hakea kaikki pienet yritykset yhteisömuodosta riippumatta. Hän kiittää myös vireillä olevaa innovaatiopankkia.

Pekkarisen mukaan tarvittaisiin kuitenkin myös muita toimia ja julkinen rahoitus olisi pikaisesti uusittava, jotta pienet yritykset ja keksijät saisivat tarvitsemansa tuen. Muutosten avulla ne voisivat hänen arvioltaan nousta suurten kanssa samalle viivalle.

Kuva: eduskunta, teksti: Silja Eisto