Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjyys

Nuorten ja naisten voitto!

Nuori startup-yrittäjä Jaakko Männistö oli ääniharava (1428 ääntä) Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajien vaalissa. Puheenjohtajistoon nousi myös kaksi naista, Nina Rasola (1302) ja Carita Orlando (1059).

 

Ehdokkaita varapuheenjohtajiksi oli peräti yhdeksän, heistä kolme istuvaa varapuheenjohtajaa. Istuvista varapuheenjohtajista jatkoon valittiin Mikko Akselin (1089).

– Meidän on opeteltava, miten Suomen Yrittäjät järjestönä puhuttelee parhaiten nuoria yrittäjiä, Jaakko Männistö sanoo yhdeksi tärkeäksi tehtäväkseen.

– Sinänsä yrittäjien haasteet ovat samat, olitpa vanha tai nuori, Männistö toteaa.

Hän kampanjoi sekä sosiaalisessa mediassa että kiersi niin paljon kuin vain ehti.

Varsinais-Suomen Yrittäjien Männistöllä on asiakastyytyväisyyttä eri laitteilla ja eri kanavissa mittaava yritys Feedbackly Oy. Hänen yrityksensä työllistää viisi henkeä.

Männistö on mukana myös mainostoimisto Statiivissa, joka on perheyritys.

Ääntenlaskennan selvittyä liittokokouksessa olleet monet naisyrittäjät hihkuivat, että ”mahtavaa, kaksi naista!” Puheenjohtajistoon toiseksi korkeimmalla äänimäärällä noussut Etelä-Savon Yrittäjien Nina Rasola ei halua kuitenkaan halua erotella yrittäjiä sukupuolen mukaan:

– On vain yrittäjiä ja samat asiat ja haasteet koskevat kaikkia yrittäjiä, Rasola sanoo.

Parikymmentä vuotta yrittäjänä toiminut Nina Rasola johtaa RL-Huolinta Oy:tä. Hän työllistää kahden yrityksensä kautta noin 30 henkeä.

Pääkaupunkiseudun Yrittäjien Carita Orlando puolestaan on ollut tilitoimistoyrittäjä vuodesta 2005 alkaen. Työntekijöitä on ollut parhaimmillaan 19. Hän on toiminut myös hotellialan yrittäjänä.

 

Taloushallintoliiton Mikko Akselin toimii yrittäjänä puolisonsa kanssa vuonna 1991 perustamassaan, nyt 76 henkeä työllistävässä TietoAkseli Yhtiöt Oy -konsernissa.

 

Jari Lammassaari

jari.lammassaari@yrittajat.fi

 

Kaikkien ehdokkaiden äänimäärät

Jaakko Männistö, Varsinais-Suomen Yrittäjät 1428

Nina Rasola, Etelä-Savon Yrittäjät 1302

Mikko Akselin, Suomen Taloushallintoliitto 1089

Carita Orlando, Pääkaupunkiseudun yrittäjät 1059

Tommi Matikainen, Etelä-Karjalan Yrittäjät 1013

Kimmo Hanhisalo, Keski-Pohjanmaan Yrittäjät 754

Minna Nissilä, Hämeen Yrittäjät 575

Juhani Hyry, Uudenmaan Yrittäjät 441

Sarianne Reinikkala, Helsingin Yrittäjät 299