Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Koulutus

Yhteys yrityksiin palkittiin

Ammatillisen koulutuksen parhaat käytännöt -kilpailussa pärjäsi käytännönläheisyydellä ja yritysten ja työelämän vaatimusten ymmärtämisellä. – On hienoa, että malleissa opiskelijat oppivat työelämään ja yrittäjyyteen tekemällä oppien ja oikeiden töiden kautta, palkintoraatiin kuulunut Päivi Ojala Suomen Yrittäjistä sanoo.

Ammatillisen koulutuksen parhaat käytännöt -kilpailussa palkittiin viisi parasta mallia ehdokasta. Palkittuja yhdisti se, että ne tarjosivat opiskelijoille kokemuksen oikeasta työelämästä. 

Sastamalan koulutuskuntayhtymän yhteistyömallissa koulutuksen järjestäjä toteuttaa yrityksen kanssa uuden oppimisympäristön tai kehittää nykyisiä oppimisympäristöjä. Lisäksi työssä oppimista laajennetaan. Tämä auttaa siinä, että opiskelijat osaavat niitä taitoja, joita töissä tarvitaan. Se myös edistää työllistymistä ja yrityksissä jo työskentelevien osaamisen jatkuvaa kehittymistä.

Valkeakosken seudun koulutuskuntayhtymän mallissa talonrakentajan tutkinto suoritetaan rakennusyrityksen kanssa. Opiskelijat ovat oppilaitosmuotoisen opiskelun ohessa yrityksessä työssäoppimassa, kesätöissä ja viimeisen lukuvuoden aikana oppisopimuksessa. Malli edistää työllistymistä. Se on sovellettavissa muillekin aloille.

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymältä palkittiin verkosto, jossa suunnitellaan ja toteutetaan tieto- ja viestintäteknologiaa hyödyntäviä opetus- ja yhteistyökäytäntöjä. Malli saa kaikki yhteisön jäsenet mukaan hyödyntämään verkkopedagogiikkaa.

Kiipulan ammattiopiston työelämälähtöistä oppimista toteuttava tiimioppimisen malli kuvaa pedagogisen osuuskunnan kehittämistä. Oikeat asiakastyöt sekä oikea opiskelijoiden yrittäjyys toteutuvat tiimeissä toimien. Tiimioppimisen keskeisiä työkaluja ovat muun muassa henkilökohtainen oppimissopimus, aidot asiakasprojektit, oma yritys ja sen kehittäminen, vertaisoppiminen ja -johtajuus. Osuuskunta mahdollistaa työpaikalla tapahtuvan oppimisen myös erityistä tukea tarvitseville ja aloilla, joilla ei ole riittävästi yritystoimintaa opiskelijan kotipaikkakunnalla.

Rohkeimpana ideana ammatillisen koulutuksen kehittämiseksi palkittiin Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitoksen Kainuun ammattiopiston malli, jossa oppilaitosympäristöt on muokattu työpaikkaympäristöiksi. Kaikki tietyn alan opiskelijat kuuluvat samaan Amisyritykseen. Opettajatiimit ohjaavat oppimista, jota hankitaan tekemällä töitä oikeille asiakkaille. Yritysmäisistä luokkahuoneista siirrytään yritysmäisiin tiloihin tekemään projekteja, joissa tehdään töitä oikeille asiakkaille. Tämä opettaa työelämän rooleihin ja yrittäjämäisyyteen sekä kehittää yhteistyötaitoja. Ideaa on hyödynnetty eri aloilla ja sitä on helppo levittää.

- On tärkeää, että opettajat ja oppilaitokset uudistavat rohkeasti opetusta ja vahvistavat erilaisilla ratkaisuilla myös alueensa yritysten kilpailukykyä. Palkittuja malleja kannattaa aktiivisesti monistaa ja kehittää omaan oppilaitokseen ja yritysyhteistyöhön sopiviksi, projektipäällikkö Päivi Ojala sanoo.

- Näin opiskelijat oppivat paremmin sellaisia tietoja ja taitoja, joilla menestyy muuttuvassa työelämässä sekä työntekijänä että yrittäjänä.

Ojala muistuttaa, että Amisbarometrin mukaan peräti 26 prosenttia ammattiin opiskelevista haluaisi toimia yrittäjänä. 

Opetushallituksen järjestämään kilpailuun lähetettiin peräti 151 ehdokasta. Parhaita käytäntöjä esiteltiin kak-sipäiväisessä seminaarissa Helsingin Kalastajatorpalla 10.-11.10.