Etsi

Yrittäjyys

Näiden maahanmuuttajien yritys työllistää jo yli sata ihmistä

Tamilikaverusten v.2012 perustama yritys työllistää Suomessa jo yli sata ihmistä. Firma pesee joka yö 450 bussia ja heillä on myös kuljetusyritys, jolla on 35 pakettiautoa. KATSO MYÖS VIDEO!

 

 

Espoossa Klovin bussivarikolla käy kova kuhina syysillan pimeydessä. Linja-autoja tankkaavat, siivoavat ja pesevät tummaihoiset miehet. He ovat Sri Lankan tamileja ja All-Rounders Groupin palveluksessa. Kolme neljästä firman varikkotyöntekijästä on tamileja, heidän lisäkseen väkeä on myös muun muassa Pakistanista, Venäjältä ja Ukrainasta.

Kantasuomalaisia ei joukossa näy ensimmäistäkään.

All-Rounders Groupin kaikki viisi perustajaosakasta ovat taustaltaan Sri Lankan tamileja. Nuoria miehiä, pari–kolmekymppisiä. He ovat samalla myös firman operatiivinen johtoviisikko.

TOIMITUSJOHTAJA Maju eli Mayuran Kamalanathan, 32, esittelee Espoon–varikon pesuhallin töitä.

– Silloin kun aloitettiin nämä hommat tehtiin pitkiä päiviä. Pestiin itse bussit ja tankattiin. Opittiin mistä on kyse ja saatiin homma toimimaan, Maju muistelee.

Hän puhuu täydellistä suomea ”stadin aksentilla” kuten kuka tahansa pääkaupunkiseudulla kasvanut suomalainen. Maju muutti Sri Lankasta Suomeen viisivuotiaana ja kasvoi Espoossa. Nyt hän on keravalainen perheenisä.

Muut All-Roundersin hoitamat suuret Nobinan varikot ovat Helsingin Herttoniemessä (noin 80 bussia) ja Vantaan Hakunilassa (130 bussia). Niiden lisäksi All-Rounders hoitaa Lehtimäen busseja, joita on yhteensä noin 80. Lehtimäen varikot ovat Helsingin Kivikossa, Lahdessa ja Nastolassa.

All-Roundersin vastuulla on noin 450 bussia joka yö – paitsi juhannuksena ja jouluna ja vastaavina juhlapyhinä, jolloin bussiliikenne on hiljaista. Hommien pitää olla tehtyinä viimeistään puoli neljältä aamulla. Sen jälkeen ensimmäiset bussit lähtevät liikkeelle.

 

ALL-ROUNDERS aloitti syyskuussa 2012. Maju ja hänen tamilikaverinsa Gautu, Sumo, Viji ja Yathu olivat miettineet yhteisen yrityksen perustamista. Nuorista miehistä oli tullut kavereita Suomen tamiliyhdistyksessä.  Kaverusten ajatuksena oli pienimuotoinen yritys, joka voisi esimerkiksi järjestää Suomen tamiliyhteisön jäsenille juhlia. Toisin kuitenkin kävi.

Maju huomasi mol.fi-sivuilta, että työvoimahallinnon kautta haettiin pakettiauton kuljettajia. Viisikko perusti yrityksen. He alkoivat ajaa iltaisin Uudenmaan Pikakuljetuksen pakettikuljetuksia.    

Eipä aikaakaan, kun heille tarjottiin myös aamujakelun hommia. Toiminta laajeni niin, että heidän viiden lisäksi tarvittiin jo ulkopuolisia työntekijöitä.

Majusta tuli täysipäiväinen yrittäjä ja hän jätti palkkatyönsä S-ryhmässä. Mutta kuinka allroundersilaiset päätyivät hoitamaan busseja?

BUSSIYHTIÖ Veolia haki keväällä 2013 uutta yhtiötä bussien siivoukseen pääkaupunkiseudulle. Maju kuuli tästä ja tarjoutui yhtiökumppaneidensa kanssa työn tekijäksi. Heillä ei ollut aiempaa kokemusta siivoustyöstä, mutta he onnistuivat vakuuttamaan Veolialle, että pystyvät hoitamaan homman.

Sopimuksen syntymistä edesauttoi se, että Veolialle aiemmin bussien siivousta tehneessä suomalaisyrityksessä oli ollut paljon tamileita. Heidän työnsä laatuun oltiin Veoliassa tyytyväisiä.

Muutamaa kuukautta myöhemmin Majun ja kavereiden yritys oli solminut sopimuksen jo toisenkin bussiyhtiön, Nobinan kanssa.

–Tilaisuuksiin on tartuttava silloin kun ne tulevat eteen. Meille niitä on tarjottu useita – ja nopealla aikataululla, toimitusjohtaja Maju naurahtaa.

All-Roundersin kuljetuspuolella osa työntekijöistä on kantasuomalaisia. Varikkopuolella heitä ei ole tällä hetkellä ollenkaan. Suomalaisessa mittakaavassa pieni palkka ja hankalat työajat eivät houkuta, ei välttämättä kaikkia maahanmuuttajiakaan.

– Yrityksemme tahtotila on työllistää erityisesti maahanmuuttajataustaisia, mutta totta kai mielellään palkkaisimme kieltä osaavia suomalaisia töihin jos vain saamme. Se on osoittautunut vaikeaksi, Maju harmittelee.

– Varsinkin jakelupuolelle palkkaisimme mieluummin suomenkielentaitoisia kuin ummikkoja ulkomaalaistaustaisia, Maju sanoo.

All-Rounders on aloittanut yhteistyön koulutuskuntayhtymä Keudan kanssa kielikoulutuksen järjestämiseksi.

Majun mielestä on väärin sanoa, että suomalaiset olisivat jotenkin laiskempia työntekijöinä kuin maahanmuuttajat. Parhaat ovat kuitenkin jo kiinnitettyinä työpaikkoihin ja jäljelle jääneistä on vaikea löytää sopivia, Maju muotoilee diplomaattisesti.

Bussivarikolla yötyötä tekevistä miehistä suurin osa tekee päivisin myös toista työtä, esimerkiksi perinteisissä siivousfirmoissa. Palkoistaan he lähettävät säännöllisesti rahaa kotiin tai sukulaisille Sri Lankaan.

– Arvioin, että seitsemän kymmenestä tekee kahta työtä, sanoo toimitusjohtaja Maju.

LIIKETOIMINTA on kasvanut All-Roundersissa vauhdilla. Viime tilikaudella liikevaihto oli 1,7 miljoonaa euroa ja voitto 120 000 euroa. Tästä vuodesta odotetaan jo neljän miljoonan liikevaihtoa ja voittotavoite on 200 000 euroa.

Liikevaihtoa kasvattaa viime vuoden lopulla tehdyt kuljetuspuolen sopimukset. All-Rounders  on nyt suurten kansainvälisten logistiikkayhtiöiden Postnordin ja Bringin yhteistyökumppani ja hoitaa heidän pakettikuljetuksiaan.

– Meillä on tällä hetkellä 35 liisattua pakettiautoa, toimitusjohtaja Maju kertoo.

All-Rounders Group on nyt jaettu useaan yhtiöön: All-Rounders Logistics on kuljetuspuolen yhtiö, All-Rounders One hoitaa Nobinan bussit, All-Rounders Two pitää sisällään Lehtimäen bussityöt ja HSY:n Kivikon sorttiaseman kiinteistönhoidon.

Kasvuhaluja allroundersilaisilla on edelleen, niin olemassa olevilla kuin uusilla toimialoilla:

– Kiinteistönhoito ja siivousala meille uusina toimialoina kiinnostavat, toimitusjohtaja Mayuran Kamalanathan toteaa.

Jari Lammassaari

jari.lammassaari@yrittajat.fi