Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Innovaatiot

Palkittu raksasovellus korvaa useamman perinteisen työmaasovelluksen – Palkintorahoilla Ruotsin markkinoille

Työmaan laadun- ja työturvallisuuden hallinnan ja valvonnan mobiilisovellusta käyttää 1500 työnjohtajaa, eli sovellus on käytössä noin 500 työmaalla Suomessa.

Helsinkiläisyritys Congridin toimitusjohtaja Timo Makkosen visiona on, että viimeistään vuonna 2018 yrityksen raksasovellus löytyisi kaikkien rakentajien taskusta.  Teknologiasta Tuotteiksi -säätiö palkitsi yrityksen 20 000 euron tunnustuspalkinnolla.

Säätiö palkitsi tänä vuonna nuoren yrityksen, joka kehittää edistyksellisiä teknologisia ratkaisuja ja jonka palvelun vaikuttavuus voi olla rakennusalalla erittäin merkittävä.

Kolme vuotta sitten perustettu Congrid on kehittänyt rakennustyömaille mobiilisovelluksen, joka toimii kännyköillä, tableteilla ja tietokoneella. Ennen mobiilisovellusta suomalaisella rakennusalalla käytettiin pääasiassa kynää, paperia ja Excel-taulukoita. Lukuisat isot ja pienet suomalaisyritykset ovat jo ottaneet sovelluksen käyttöönsä.

Raksan laatu ja työturvallisuus mobiilissa

Yrityksen kahdella perustajalla on rakennusmestaritausta.

– Lähdimme toteuttamaan heidän visiotaan. Teemme ohjelmistoa suoraan sieltä kentältä, eli palauteputki on hyvin lyhyt, Timo Makkonen kertoo Yrittäjäsanomille.

Yritys julkistaa parin viikon päästä tuoteperheen uuden jäsenen, Congrid Lite-sovelluksen. Congrid-ohjelmisto on suunnattu työnjohdolle, ja uusi Congrid Lite puolestaan työntekijöille ja aliurakoitsijoille. Kehitystyötä tehdään yhteistyössä asiakkaidensa kanssa.

Teknologiasta tuotteiksi -säätiön tunnustuspalkinto on jo kolmas Congridin tänä syksynä saama palkinto tai tunnustus. Timo Makkosen mukaan huomionosoitukset osoittavat, että yritys tekee oikeita ja hyödyllisiä asioita.

– Käytämme säätiöltä saamamme palkkiosumman kansainvälistymiseen. Osallistumme tammikuussa Ruotsissa verkostoitumistapahtumaan, jonne on tulossa rakennusalan päättäjiä, Makkonen sanoo.

– Jos ajatellaan vanhaa maailmaa, jolloin oli kymmenen eri järjestelmää. Congridiin voi tehdä kaikki työmaaturvallisuuteen ja laadunhallintaan tehtävät kirjaukset. Sovellus korvaa periaatteessa useampia järjestelmiä, ei ehkä kaikkia kymmentä, mutta useamman.

Työmaakirjaukset ovat heti kaikkien nähtävillä, ja niihin päästään puuttumaan reaaliaikaisesti. Congrid valittiin lokakuun lopussa 15 suomalaisen Kasvu Open Nordic -yrityksen joukkoon. 

 

Riikka Koskenranta