Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Muotisuunnittelijoiden Tinder ja sosiaalista diabeteksen hoitoa – Slush pullistelee innovaatioita

Kasvuyritysmessu Slushin demoalueella esittäytyy toista päivää satoja startup-yrityksiä. Hokema, että Slush on suomalaisen startup-yrittäjän vuoden kohokohta pitänee paikkansa.

Suomalaisen muodin verkkokauppapaikka Ivalo kokoaa muotisuunnittelijoiden ja nousevien brändien tuotteet yhteen paikkaan. Lokakuussa julkaistussa sovelluksessa on mukana 70 kotimaista muotibrändiä.

Yritys hakee kasvua ja käynnistää pian uuden rahoituskierroksen, jossa haussa on 250 000 euroa. Jaossa 10 prosentin siivu yrityksestä. Ivalo keräsi 150 000 euroa siemenrahoitusta alkuvuodesta sovelluksen rakentamiseen. Rahoittajina on enkelisijoittajia Suomesta ja ulkomailta sekä ELY-keskuksen tukea oman rahan lisäksi.

– Nyt valmistaudumme kansainväliseen skaalaukseen. Haemme partnereita kansainvälisille markkinoille lähtöön. Slushissa on tapaamisia sovittuna, yksi perustajista Antti Seppälä kertoo Yrittäjäsanomille.

”Hienoa olla täällä oman yrityksen kanssa”

– On hienoa, kun olen kolmatta kertaa Slushissa ja olen nyt hakemassa rahoitusta ja kumppaneita omaan yritykseen, Seppälä hehkuttaa.

Ivalon muut perustajat ovat Matti Lamminsalo ja Lauri Lännenmäki.

Dottli uskoo digitaalisiin terveyspalveluihin

Dottli on alkuvuodesta lentoon lähtenyt kotimainen mobiilisovellus terveysdatan keräämiseen ja jakamiseen. Kehitystyö lähti käyntiin diabeteksen hoitoa varten. Sovellus julkaistiin kesäkuussa.

– Haemme Slushista 1–2 miljoonan kierrosta. Tuntuu, että ulkomaiset sijoittajat haluavat sijoittaa 10–20 miljoonaa euroa. Ehkä painottuu kotimaisiin sijoittajiin, yksi perustajista Carina Rajala kertoo messukiireiden lomassa.

Dottli hakee messuilla myös partnereita. Sopivia partnereita olisivat muun muassa laitevalmistajat ja tulkkaussovelluksen tarjoajat.

Yhtenä tulevaisuuden skenaariona Rajala mainitsee, että asiakas voisi jakaa lääkärinsä kanssa tietoja terveydentilastaan. Tosin Suomessa tämä ei ole lainsäädännöllisesti vielä mahdollista.

 

Riikka Koskenranta