Etsi

Yrittäjyys

Joulu 40 perheelle ja yksinasuvalle – Rovaniemen yritykset tekevät hyvää

Rovaniemellä yrittäjät jakavat jouluiloa paikallisille. Seurakunnan diakonityö on saanut niiltä lahjakortteja noin 2 000 euron arvosta.

Rovaniemellä Likiliikkeeseen kuuluvat 149 yritystä tuovat jouluna pienen muistamisen paikallisille yksinasuville ja perheille.

– Ajan ilmiö on yksinäisyys ja syrjäytyminen. On hienoa huomata, että ihmiset välittävät lähimmäisistään ja haluavat auttaa, kiittää seurakunnan johtava diakoni Markku Kukkonen.

Liikkeet lahjoittavat yhteensä 40 kappaletta 50 euron arvoisia lahjakortteja. Niiden saajat voivat käyttää ne Likiliikkeeseen kuuluvissa yrityksissä esimerkiksi joululahjojen, ruuan tai kampaamo- ja terveyspalvelujen ostamiseen.

– Viime vuonna Likiliikkeen vastaava lahjoitus otettiin Rovaniemellä ilolla vastaan. Huomasimme, että lahjakortteja käytettiin eniten ruokaostoksiin. Likiliike haluaa tälläkin tavalla olla mukana rovaniemeläisten arjessa, Likiliike-tiimin projektipäällikkö Pasi Hiukka iloitsee.

Likiliike on rekisteröity ja sertifioitu merkki, joka kertoo paikallisuudesta. Yrityksen omistuksesta puolet pitää olla rovaniemeläisomistuksessa, ja yrityksen päätoimipaikan on oltava Rovaniemi.

Merkki voidaan myöntää kriteerit täyttäville yrityksille, yhdistyksille, tapahtumille ja muille toimijoille. 

 

Silja Eisto