Etsi

Syöpään sairastunut yrittäjä lahjoittaa lapsipotilaiden hyväksi suuren summan rahaa

Eläkkeelle jäänyt yrittäjä Hannu Hänninen sairastui syöpään. Hän perusti säätiön, joka lahjoittaa huomattavia rahasummia Päijät-Hämeen keskussairaalan lapsipotilaiden hyväksi kymmenen vuoden aikana, kertoo Etelä-Suomen Sanomat (ESS).

Hannu Hänninen, 63, jäi vastikään eläkkeelle. Padasjokelainen Hänninen sairastui syksyllä agressiiviseen keuhkosyöpään. Etelä-Suomen Sanomissa hän kertoo saaneensa syöpähoitoja, mutta kukaan ei tiedä, kuinka kauan hän elää. Elinajanodote on 0–5 vuotta.

Yrittäjä Hänninen on poikamies, eikä hänellä ole perillisiä – mutta omaisuutta on. Hän sanoo miettineensä pitkään, että mihin käyttää rahansa. Vakava sairastuminen kirkasti ratkaisun: hän perusti nimeään kantavan säätiön, joka käyttää rahat keskussairaalan lapsipotilaiden hyväksi,  erityisesti syöpä- ja sydänlasten.

Hänninen kertoo ESS:ssa, että säätiö voi lahjoittaa muun muassa lastenosastojen laitehankintoihin noin puolen miljoonan euron peruspääoman.

–Vuosittainen summa voi olla esimerkiksi 40 000–70 000 euroa tilanteen mukaan. Ensi vuoden kohde voisi olla esimerkiksi 40 000 euroa ultraäänilaitteeseen, joka maksaa 80 000-100 000 euroa. Tarkoitus on panostaa kalliisiin koneisiin, joista on iloa moneksi vuodeksi, Hänninen kertoo Etelä-Suomen Sanomissa.

Hannu Hänninen toivoo, että hänen ratkaisunsa innostaa myös muita samassa tilanteessa olevia.

Hannu Hänninen on testamentannut rahansa säätiölle. Säätiölle on valittu hallitus, joka huolehtii lahjoituksista Hännisen jälkeen.

Jari Lammassaari

jari.lammassaari@yrittajat.fi