Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Yrittäjä joulutempauksesta: ”Homma karkasi hyvällä tavalla käsistä”

Yrittäjä Marko Pulli haastoi Facebookissa tutut lahjoittamaan vähävaraisille perheille. Kampanja lähtikin kiitoon, ja 2 000 euron keräystavoite ylittyi kymmenkertaisesti.

Kotkalainen yrittäjä Marko Pulli päätti kerätä paikallisille vähävaraisille perheille rahaa ruokaa. Facebookissa tempaus sai siivet, ja kampanja keräsi yhteensä 20 000 euroa, Yle uutisoi.

Ajatus lahjoituskampanjasta syntyi, kun Pulli oli itse tehnyt pienempiä lahjoituksia. Hänen niistä saamansa palaute kannusti käynnistämään kampanjan.

– Kaakonkulmalla on paljon työttömyyttä, joten monilla lapsiperheillä on vaikeuksia taloutensa kanssa, Pulli kertoi Ylelle.

Hän jakoi marraskuun puolessa välissä Facebookissa päivityksen, jossa hän kertoi tavoitteestaan.

Lahjoittajat ottivat häneen yhteyttä ja kertoivat, millä summalla he haluavat lähteä tempaukseen mukaan. Pulli piti niistä kirjaa Excelissä ja julkaisi tiedot Facebookissa. Ensi- ja turvakotiyhdistys hoiti laskutuksen.

– 2 000 euron tavoite täyttyi parissa tunnissa. Homma karkasi hyvällä tavalla käsistä, ja lopulta rahaa oli koossa 20 000 euroa. En olisi ikinä uskonut, että tämä menee näin, Pulli kertoi Ylelle.

Tempaukseen lähti mukaan sekä yrittäjiä että yksityishenkilöitä.

Kymenlaakson ensi- ja turvakotiyhdistys lahjoitti kerätyt hyväntekeväisyysrahat ruokakortteina yli 200 perheelle.

Ensi- ja turvakotien liiton mukaan on melko poikkeuksellista, että yksityishenkilöt organisoivat vastaavanlaisia tempauksia.

– Tämä on ihan ainutlaatuista. Summa on sitä luokkaa, jonka keskusjärjestö voi saada joltakin yritykseltä, mutta yleensä yritysten lahjoitussummat ovat joitakin tuhansia euroja, kertoi Ensi- ja turvakotien liiton viestintäpäällikkö Mikko Savelainen Ylelle.