Etsi

Emergency banner

Koronainfo yrittäjälle: yrittajat.fi/korona

Varo tätä huijauslaskua

Yrittäjille on viime päivinä tullut huijauslaskuja verkkotunnuksen rekisteröinnistä.

Yritysten saamissa sähköpostiviesteissä puhutaan verkkonuksen rekisteröinnistä, ja niissä on muitakin kirjoitusvirheitä. Meileissä lukee ”Arvoisa Rva /Hra. Ohessa määritelmät verkkonuksen rekisteröintiin 2017 /2017. Toivomme, että ilmoituksemme teille on ollut riittävän kattava.

Yhtävällisin terveisin

Anna Korhonen

Asiakaspalvelu

.Fi Domain Hosting

"

Viestintävirasto kertoo, että suomalaisen .fi-verkkotunnuksen käyttäjiä on viime aikoina lähestytty .FI Domain Hosting -nimisen yrityksen taholta uhkaamalla verkkotunnuksen vanhenemisella, mikäli käyttäjä ei maksa poikkeuksellisen kallista uusimismaksua.

Viestintävirasto muistuttaa, että vain verkkotunnukselle nimetty välittäjä voi suorittaa verkkotunnuksen uusimisen, eikä .FI Domain Hosting ole fi-verkkotunnusten rekisteröitynyt välittäjä.

Viestintävirasto kehottaa mahdollisia laskun saajia olemaan maksamatta laskua ja tarvittaessa kääntymään poliisin puoleen. Fi-verkkotunnukselle merkityn välittäjän voi tarkistaa Viestintäviraston sivuilta. 

Kotimaisen .fi-domainin uusiminen maksaa niitä välittävien eri palveluyritysten kautta yleensä noin 10 - 15 euroa. Huijareiden lähettämissä laskuissa summa on 199 euroa ja laskuissa on puolalainen PL-etuliitteellä alkava tilinumero. Laskuissa ei ole y-tunnusta.

Jari Lammassaari