21.6.2017 klo 22:42
Uutinen

Vaivaako kiire arkiaamuisin? Älylakana huolehtii petauksesta automaattisesti

Uudenlainen älylakana osaa viilentää ja lämmittää nukkujan ja sen lisäksi se hoitaa petauksen puolestasi. Innovaation uskotaan parantavan kuumasta tai kylmästä kärsivien unen laatua.

Älysänky on tähän mennessä osannut säätää itse lämpötilan, mutta nyt se myös petaa itse itsensä.

Indiegogo-joukkorahoituskampanjassa sijoituksia keräävä SmartDuvet on itsestään ilmalla täyttyvä älylakana, joka huolehtii lämmön säätelystä ja automaattisesta petauksesta.

Lämmönsäätelystä on hyötyä, jos sängyssä nukkuu kaksi ihmistä, joista vain toinen palelee. SmartDuvetin takana on patentoitu teknologia, joka on yhdistetty pussilakanan päälle asetettavaan kevytlakanaan. Lakanan kanssa käytetään sängyn alle sijoitettavaa elektronista keskusyksikköä, joka puhaltaa ilmaa lakanaan mekaanisella ilmapumpulla ja suoristaa peiton sängyn päälle ilman lihasvoimaa.

Viilennys- ja lämmitystoiminto hoidetaan saman keskusyksikön avulla. Käyttäjän tehtäväksi jää valita, kummalle sängyn puoliskolle siirretään viileää ja kummalla lämmintä ilmaa. Jos molemmat haluavat viilentyä, sekin onnistuu.

Keskusyksikkö on yhteydessä älypuhelinsovellukseen, jonka avulla käyttäjä voi säädellä lämmön jakoa ja määritellä itselleen sopivan petausajan. Petauksen voi ajastaa eri aikoihin eri päiville.

SmartDuvet on kaupan Indiegogo-kampanjassa hieman alle 200 euron hinnalla.

Voit tutustua lakanaan tarkemmin täällä.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi