28.6.2017 klo 19:22
Uutinen

12-vuotias Miska pyörittää omaa yritystä: Kuljettaa ruokaa mökkiläisille

Miska halusi itselleen lisää taskurahaa. Kun muuta ei keksitty, hän päätti perustaa oman yrityksen.

Särkisalossa asuva Johanna Amnelin on syystäkin ylpeä pojastaan Miskasta. Vasta 12-vuotias poika pyörittää omaa yritystään, eikä liiemmin tarvitse apua äidiltään.

– Miska halusi itselleen taskurahaa. Itselläni on verkkokauppa, joten ajatus yrityksen perustamisesta oli luonnollinen, Johanna Amnelin kertoo.

Äidin apua tarvittiin yrityksen perustamisessa ja kirjanpidon opastuksessa. Miska on kuitenkin tehnyt viime kädessä kaiken itse, myös alv-ilmoituksen.

Miskan yritys kuljettaa paikallisille mökkiläisille ja muille asukkaille juomia ja kuivaelintarvikkeita. Miska ostaa tavarat tavallisesta ruokakaupasta ja laittaa sitten myyntiin omaan verkkokauppaansa.

Katetta jää sen verran, että homma kannattaa. Ruokakaupan hintojen päälle laitetaan sopivan tuntuinen kate, 2,50 euron sipsipussi voi maksaa Miskan verkkokaupassa esimerkiksi 3,50 euroa. Se on silti edullisempi kuin pienessä paikallisessa elintarvikekioskissa.

– Ihan hyvin tämä on menyt. Parhaina päivinä kuljetan tavaroita parille asiakkaalle, Miska kertoo.

10 kilometriä päivässä

Kuljetukset hoituvat polkupyörällä. Yhdensuuntainen matka on enimmillään noin viisi kilometriä. Jos tilauksia tulee kauempaa, äiti on lupautunut kuljettamaan tuotteita autolla.

– Virvoitusjuomat ovat suosittuja. Toimitan vähän kaikenlaista, mutta en tuoretavaraa koska se voi pilaantua, Miska jatkaa.

Kaverit ovat kannustaneet Miskaa eteenpäin yrittäjän tiellä. Kehuja on sadellut. Miska on manostanut yritystään paikallisessa Facebook-ryhmässä, missä palvelu on otettu ilolla vastaan.

– Onneksi vapaa-aikaa jää muihinkin juttuihin.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi