14.8.2017 klo 13:31
Uutinen

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja otti haasteen vastaan: ”Haluan näyttää esimerkkiä miten viisikymppinen saadaan liikkumaan”

Jyrki Mäkynen haluaa omalla esimerkillään herättää muitakin yrittäjiä huolehtimaan terveydestään.

Liikuntapäivät -tapahtumaa vietetään maanlaajuisesti 30. syyskuuta. Kyseessä on maksuton, kaikille avoin valtakunnallinen liikuntatapahtuma, jonka yhteistyökumppanina on Suomen Yrittäjät.

Päivässä mukana olevat liikuntaketjut tarjoavat veloituksetta mahdollisuuden tulla harjoittelemaan ja liikkumaan.

Suomen Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja Jyrki Mäkynen on lupautunut tapahtuman innoittamana projektiin, jossa hän kuntoilee personal trainerin ohjauksessa koko syksyn ajan.

– Tämä on loppuvuoden projekti. Aion näyttää, miten viisikymppinen saadaan liikkumaan, Mäkynen sanoo.

Mäkynen myöntää, että liikkuminen ja itsestä huolehtiminen on jäänyt vime aikoina liian vähälle huomiolle. Nyt hän haluaa parantaa peruskestävyyttä ja lihaskuntoa.

– Olen joutunut myöntämään, ettei vanha hyvä kunto pysy itsestään. Nyt odotan, että saan uuden herätyksen. Haluan olla esimerkkinä muille. Jos saan jonkun muunkin heräämään niin se olisi hienoa.

Yrityksissä puhutaan usein henkilöstön hyvinvoinnista. Mäkynen haluaa korostaa, että pienissä yrityksissä yrittäjän jaksaminen on suurimmassa roolissa.

– Kukaan muu ei ole huolissaan yrittäjän jaksamisesta kuin hän itse. Omasta kokemuksesta tiedän, että työt ja kaikki muu vetä helposti mukaan, jolloin omasta hyvinvoinnista huolehtiminen jää helposti toissijaiseksi.

Liikuntapäivät -tapahtuman takana on Suomen Kunto- ja Terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry, joka on yksi Suomen Yrittäjien toimialajärjestöistä. Liittoon kuuluvat kaikki keskeisimmät kuntosaliketjut Suomessa. Tapahtumaan voi tutustua tarkemmin täällä.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi