18.8.2017 klo 10:53
Uutinen

Historiallinen hanke käynnissä: Suomalaisia puumoduulitaloja ulkomaille

Suomalaista puumoduulirakentamista viedään Kaakkois-Aasiaan. Samalla testataan, miten puu soveltuu kuumiin ja kosteisiin olosuhteisiin.

Lähivuosien aikana Vietnamiin saattaa nousta Suomessa innovoituja, täysin puusta rakennettuja kerrostaloja. Puumoduulirakentamiseen erikoistunut Sisco käy parhaillaan neuvotteluja paikallisten toimijoiden kanssa pilottihankkeiden käynnistämisestä.

Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun modulaarisen puurakentamisen osaamista viedään Suomesta ulkomaille.

– Vietnamissa ei ole aikaisemmin ollut modulaarista puurakentamista teollisessa mittakaavassa. Tavoitteenamme on paitsi hakeutua uudelle markkinalle, myös testata, miten tuote käyttäytyy kuumissa ja kosteissa ilmasto-oloissa, Siscon markkinointijohtaja Kimi Vainio kertoo.

Kaupungistumisen myötä tarve rakentaa laadukkaita asuntoja kasvaa Vietnamissa ja muualla Aasiassa. Laajamittainen asuntotuotanto perustuu Kaakkois-Aasiassa toistaiseksi betoni- ja tiilirakentamiseen.

– Puu on ekologinen ja hengittävä materiaali, minkä vuoksi se soveltuu erityisen hyvin juuri asuntotuotantoon. Menetelmämme yhdistää siihen myös moduulirakentamisen edut: nopeuden ja tehokkuuden, Vainio jatkaa.

Siscon kumppanina hankkeessa toimii Tekesin BEAM-ohjelma. Puurakentamisen viennin kasvattaminen on osa hallituksen Puu liikkeelle ja uusia tuotteita metsästä -kärkihanketta.

Yrittäjäsanomat