18.8.2017 klo 14:09
Uutinen

Yrittäjä, näin parannat jaksamistasi: Lue vinkit kunnon kohentamiseen ja oikeaan syömiseen

Työterveyslaitoksen asiantuntijat kokosivat vinkkikirjan, jossa on konkreettisia neuvoja työssä jaksamisen parantamiseen.

Työterveyslaitos on julkaissut yrittäjien avuksi käytännönläheisen vinkkikirjan, joka sisältää konkreettisia keinoja ja niksejä oman työkyvyn edistämiseen yrityksen pyörittämisen ohella. Kirjan voi ladata täältä.

Kirjassa neuvotaan muun muassa oikeaoppiseen syömiseen ja kunnon kohottamiseen. Alla oleva ”liikuntapiirakka” antaa osviittaa siitä, millaisella ja kuinka usein toistuvalla liikunnalla voi parantaa kestävyyskuntoa.

– Yrittäjän hyvä työkyky on yrityksen kivijalka. Joskus työhön sitoutuminen voi kuitenkin olla niin voimakasta, että itsestä huolehtiminen unohtuu. Myös taloudellinen tilanne ja mahdollisuudet työstä irrottautumiseen voivat vaikuttaa mahdollisuuksiin huolehtia työkyvystä, työterveyspsykologi Heli Hannonen Työterveyslaitoksesta sanoo.

Syö 3-5 kertaa päivässä

Opaskirja kannustaa säännölliseen ruokailurytmiin. Päivän aikana on hyvä syödä säännöllisesti 3-5 kertaa. Ruokailu työaikana kannattaa, sillä se auttaa jaksamaan koko työpäivän.

Lautasmalli auttaa aterioiden terveellisessä kokoamisessa. Lautasmallia kannattaa oppaan mukaan hyödyntää myös aamiaisella ja välipaloilla. Tarkat vinkit lautasmallin toteuttamiseen ja terveelliseen ruokailuun löytyvät täältä.

Jos lautasmalli ei toteudu aterioilla, vinkkikirja neuvoo syömään päivittäin kasviksia, marjoja tai hedelmiä, kuitupitoisia viljoja, pehmeää rasvaa ja proteiinia. Lisäksi olisi hyvä huolehtia riittävästä kalsiumin ja D-vitamiinin saannista sekä veden juonnista.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi