18.9.2017 klo 10:35
Uutinen

Käden kipeytyminen poiki menestyvän yrityksen: Apu löytyi Uusyrityskeskuksesta

Maalari Emma Holmberg sai apua yrityksen perustamiseen Uusyrityskeskuksesta.

Emma Holmbergin oli lopetettava työt maalarina kyynärpään kipujen takia. Hankalassa tilanteessa hän haki työeläkekuntoutusta ja pääsi VKK:n ja Uusyrityskeskuksen pilottihankkeeseen, joka oli suunnattu yrittäjille ja yrittäjäksi aikoville.

– Sain justiinsa sen mitä tarvitsin, riittävän tuen ja potkun eteenpäin, Holmberg sanoo.

Vajaan puolen vuoden kuluttua siitä, kun Holmberg tuli VKK:n ja Uusyrityskeskuksen asiakkaaksi, hän perusti oman yrityksen. Oman yrityksen turvin Holmberg voi nyt valikoida töitä ja tehdä erikoistöitä, jotka eivät kättä rasita. Toiminimi Rock Solid Painting työllistää Holmbergin lisäksi yhden työntekijän.

– Suunnittelemme ja teemme erikoismaalauksia. Sloganimme kuuluu: you name it, we paint it, Holmberg kuvailee.

Vastauksia ja vinkkejä sparraajilta

Holmbergin tukijoina ja sparraajina toimivat VKK:n kuntoutussuunnittelija Teija Kosola ja Uusyrityskeskuksen yritysvalmentaja Anja-Riitta Kierikka. Hän on nykyisin VKK:n palveluksessa.

– Meillä oli yhteinen ymmärrys siitä, että yritys kannattaa perustaa minulle tutulle maalausalalle. Sain hyviä vastauksia, vinkkejä ja linkkejä kysymyksiini. Tukea oli sopivasti, itsekin piti ponnistella. Aloin uskoa liikeideaan, kun ammattilaiset sanoivat, että se voi toimia, Holmberg sanoo.

Liikeidea on kantanut hyvin. Vain muutama kuukausi yrityksen perustamisen jälkeen töitä riittää kiireeksi asti. Asiakkaina on varsinkin telakoita ja varustamoita. Työt ovat vieneet Holmbergia ja hänen kumppaniaan Saksaan ja Japaniin asti.

Uusyrityskeskus tukee edelleen Holmbergia tarjoamalla hänelle monenlaista yrittäjyyteen liittyvää koulutusta.

Yrittäjäsanomat