20.9.2017 klo 11:12
Uutinen

Konkurssien määrä väheni alkuvuonna lähes 15 prosenttia

Vireille pantujen konkurssien määrä väheni tammi–elokuussa 14,2 prosenttia edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Konkurssit vähenivät kaikilla muilla toimialoilla paitsi rakentamisessa.

Tilastokeskuksen tietojen mukaan tammi–elokuussa 2017 pantiin vireille 1 440 konkurssia, mikä on 239 konkurssia (14,2 prosenttia) vähemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin. Henkilökunnan määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 7 803, mikä on 1 006 henkilöä (11,4 prosenttia) vähemmän kuin edellisvuonna.

Konkurssien määrä väheni rakentamista lukuun ottamatta kaikilla päätoimialoilla. Lukumääräisesti eniten konkurssit vähenivät muiden palveluiden päätoimialalla. Alalla pantiin vireille 394 konkurssia, mikä on 83 konkurssia (17,4 prosenttia) vähemmän kuin edellisvuonna.

Muiden palveluiden päätoimiala käsittää mm. informaatio- ja viestintäpalvelut, rahoitus- ja vakuutustoiminnan, kiinteistöalan, koulutuspalvelut, terveys- ja sosiaalipalvelut sekä taide-, viihde- ja virkistystoiminnan.

Vireille pannuilla konkursseilla tarkoitetaan kalenterivuoden aikana konkurssiin haettuja yrityksiä, yhteisöjä tai luonnollisia henkilöitä. Konkurssin vireilletulo ei läheskään aina merkitse yrityksen tai ammatinharjoittajan ”konkurssiin menemistä” ilmaisun varsinaisessa merkityksessä. Konkurssi oikeudenkäyntinä on mutkikas ja monia vaiheita käsittävä oikeusprosessi, jonka eri vaiheissa menettely voi jäädä kesken.

toimitus@yrittajat.fi