22.9.2017 klo 10:07
Uutinen

Odotatko rahalähetystä? Älä mene tähän lankaan: Tulli varoittaa huijauksesta

Tullin mukaan sen nimissä on lähetetty huijausviestejä suomalaisille.

Tulli tiedottaa huijausviesteistä, jotka on lähetetty sen nimissä. Viestissä kerrotaan muun muassa pysäytetystä rahalähetyksestä, joka on palautettu lähettäjälle tai maahan, josta lähetys on alun perin lähetetty. Viestissä kerrotaan myös aikaisemman maksusuoritteen onnistumisesta.

Tulli huomauttaa, että viestit saattaavat näyttää varsin aidoilta. Niiden ulkoasussa käytetään Tullin logoa ja leimajäljitelmää ja viesteissä käytetty englanninkieli on hyvänlaatuista. Liikkeellä olevassa huijausviestissä voi myös olla aidonnäköinen allekirjoitus.

Tulli muistuttaa, että maksutapahtumat tehdään pääosin Tullin sähköisissä palveluissa, jossa maksutapahtumat tapahtuvat vahvan tunnistautumisen jälkeen. Lisäksi Tullia koskevia maksuja voidaan maksaa tullitoimipaikoissa ja Tullin käteismaksuja vastaanottavissa pankeissa. Tulli ei lähesty asiakkaita kirjeitse tai sähköpostilla ja pyydä maksusuoritteita. Erityistä varovaisuutta tulee noudattaa, jos Tullin nimissä pyydetään maksusuorituksia ulkomaalaisille tileille tai maksua muussa valuutassa kuin euroissa.

Jos viesteissä olevat linkit johtavat sivustolle jossa pyydetään pankkitunnuksia tai luottokorttitietoja, viesti kannattaa tuhota eikä siihen pidä reagoida.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi