21.10.2017 klo 13:21
Uutinen

Venäläiset tulivat Yrittäjäpäiville

Venäläisen yrittäjäjärjestön edustajat tapasivat Yrittäjäpäivillä Joensuussa puheenjohtaja Jyrki Mäkysen ja toimitusjohtaja Mikael Pentikäisen.

Pk-yrityksiä Venäjällä edustava Opora Rossii –järjestön edustajat ovat käyneet Yrittäjäpäivillä aiempinakin vuosina. Opora on Suomen Yrittäjien yhteistyökumppani Venäjällä.

Opora edustaa noin 370 000 yritystä, jotka luovat noin viisi miljoonaa työpaikkaa. Opora toimii koko Venäjän alueella ja sillä on 81 alueellista edustustoa. Järjestö on perustettu vuonna 2002.

Opora Rossiin ja Suomen Yrittäjien yhteistyö alkoi vuonna 2008 Oporan Pietarin puheenjohtajan Dimitri Ivanovin aloitteesta.

– Tämän jälkeen olemme järjestäneet noin 60 yhteistä tilaisuutta: seminaareja, tapaamisia, foorumeita, tutustumismatkoja. Yhteistyön keskeisenä päämääränä on lisätä suomalaisten ja venäläisten yritysten välistä yhteistyötä, kertoo Yrittäjien kansainvälisten asioiden päällikkö Thomas Palmgren.

”Haemme oppia Suomesta”

– Pk-yrittäjyys Venäjällä on vielä nuorta ja se kehittyy koko ajan. Haemme oppia ja yhteistyötä Suomesta, kertovat Opora Rossiin edustajat Tahir Bikbaev ja Dimitri Petrovichev. Bikbaev on valtakunnallisen yrittäjäjärjestön hallituksen jäsen ja Petrovichev Pietarin alueen johtaja.

–Tavoitteenamme on kaksinkertaistaa venäläisen pk-sektorin tuotanto ja osuus bruttokansantuotteesta, Bikbaev ja Petrovichev sanovat.

Venäjällä pk-sektorin osuus BKT:sta on nyt noin 20 prosenttia, Suomessa se on noin 40 prosenttia.

–Meillä oli hyvä palaveri Suomen Yrittäjien johdon kanssa. Meidän pitää yhdessä kehittää yrittäjyyttä, venäläiset toteavat.

Jari Lammassaari

jari.lammassaari(at)yrittajat.fi