10.11.2017 klo 10:29
Uutinen

Tahkolla käynnistyy jättimäinen 100 miljoonan rakennushanke

Tahkon laskettelukeskuksen keskusta laitetaan kokonaan uusiksi. Samalla alueen majoituskapasiteetti kasvaa selvästi.

Kuopion kaupunki ja Tahkon keskusta-alueen maanomistajat ovat käynnistämässä kiinteistökehityshanketta, jonka myötä Tahkon keskustasta luodaan täysin uudenlainen kokonaisuus.

Tahkon kiinteistökehityshanke on 100 miljoonan euron kokoinen suurhanke. Sen myötä Tahkolle luodaan ulkoasultaan yhtenäinen keskusta-alue. Samalla palveluiden määrä alueella lisääntyy.

– Olemme jo pitkään suunnitelleet Tahkon keskustan kehittämistä ja vihdoinkin siirrymme tuumasta toimeen. Alueelle tulee uusia yrittäjiä ja matkailijamäärät ovat kasvussa. Kehittämishanke tekee Tahkon keskustasta mielenkiintoisen investointikohteen, PNT Real Estate Oy:n hallituksen puheenjohtaja H. Pentti sanoo.

Lähtökohtana on tehdä Tahkon keskustasta helposti tavoitettava kävellen ja pyöräillen. Samalla parannetaan joukkoliikenteen liikennöinnin olosuhteita, liikenneturvallisuutta ja alueen saavutettavuutta. Merkittävä yksityiskohta suunnitteluprosessissa on pysäköinti.

Tarkastelun kohteena ovat myös sisä- ja ulkotilat, joista halutaan nykyistä toimivampia. Suunnitelmissa on toiminnallinen keskusta, josta löytyy kahviloita ja ravintoloita, kauppoja sekä erilaisia matkailijoita kiinnostavia palveluja. Hanke lisää myös alueen majoituskapasiteettia. Rakennusoikeuden määrä on arviolta 40 000 – 50 000 neliötä.

– Rakennusoikeutta on niin paljon, että sitä ei ole tarkoitus hyödyntää pelkästään nykyisten maanomistajien toimesta, vaan toivotamme myös uudet operaattorit tervetulleiksi Tahkolle, PeeÄssän toimialajohtaja Ville Puustinen sanoo.

Kuopio-Tahko alueen visiona on olla Suomen nopeimmin kehittyvä kokous- tapahtuma- ja matkailualue.

Kuva: Kuopio-Tahko Markkinointi Oy

Yrittäjäsanomat

toimitus (at) yrittajat.fi