10.11.2017 klo 15:44
Uutinen

Suomalaiselle glögiskumpalle merkittävä palkinto: ”Huikea fiilis”

Suomalaisten kehittämä glögiskumppa Glöet on voittanut merkittävän kansainvälisen palkinnon Lontoossa.

Vuonna 1969 perustettu The International Wine & Spirit Competition (IWCS) on vuosittain järjestettävä viinien maailmanmestaruuskilpailu, johon osallistuu viinejä yli kahdeksastakymmenestä maasta. Marraskuussa 2017 Lontoossa järjestettävässä palkintogaalassa suomalaisten innovoima ja Espanjassa valmistettu Glöet nousee lavalle pokkaamaan hopeaa.

Valmistajan mukaan Glöet saa makunsa joulun tutuista mausteista kuten kanelista, neilikasta, appelsiinista, inkivääristä ja vaniljasta. Tuote jäähdytetään kylmäksi ja se sopii tarjottavaksi seurustelujuomana, tervetuliaismaljana ja pikkusuolaisen tarjottavan tai joulun jälkiruokien kanssa.

– Onhan tämä nyt huikeaa. Kun jouluna 2012 testailimme ja maistelimme omatekoista glögiskumppa-sekoitusta kotona ja mietimme miksi kukaan ei ole tehnyt tästä tuotetta, ei olisi voinut kuvitella, että Glöet voittaa palkinnon alan arvotetuimmassa viinikilpailussa, juoman kehittäjä Anette Raunio iloitsee.

Glöetin kasvu on ollut nopeaa. Vaikka tuote on ollut markkinoilla vasta kaksi kautta, Glöet on Suomen lisäksi myynnissä jo Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Saksassa, Itävallassa, Englannissa sekä Luxembourgissa. Lisäksi neuvottelut ovat käynnissä Amerikan markkinan avaamisesta vielä täksi jouluksi.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun suomalainen yritys voittaa palkinnon alan arvostetuimmassa kilpailussa viini- tai kuohuviinikategoriassa. Palkinto on loistava apu myyntityössä uusien maiden valloittamiseksi, Glöetiä valmistavan suomalaisen startup-yrityksen perustaja Juha-Matti Raunio sanoo.

Kuva: Valmistaja

Yrittäjäsanomat

toimitus (at) yrittajat.fi