19.1.2018 klo 13:52
Uutinen

Nousukiidossa oleva suklaabrändi avaa uuden tehtaan ja siirtyy älypakkauksiin

Entisen näkkileipätehtaan toimitiloista kuoriutuu raakasuklaatehdas, kun Goodio avaa uuden tehtaansa Helsingin Kallioon. Laitteet hankittiin Italiasta.

Kevään aikana toimintansa aloittava suklaatehdas moninkertaistaa Goodion tuotantokapasiteetin ja lisää tuotantotyöntekijöiden määrää. Yritys haluaa kantaa sosiaalista vastuuta, työntekijöistä kymmenesosa on vaikeasti työllistyviä.

Tehdasinvestoinnin arvo on yli miljoona euroa. Tehtaaseen hankittiin artesaanisuklaan valmistuslaitteet Italiasta.

– Suklaamme kysyntä kotimaassa sekä ulkomaan vientimme ovat kasvaneet huimasti viime vuonna. Uusi tehdas mahdollistaa sen, että pystymme vastaamaan paremmin kasvuvauhtiin, kertoo Goodion toimitusjohtaja Jonni Sinkkonen.

– Vaikka saammekin käyttöön uusia laitteita, on tuotanto silti paljolti käsityötä, mikä takaa edelleen tuotteidemme uniikin maun ja laadun.

Tavoitteena täysi läpinäkyvyys tuotannossa

Tuotantotilojen lisäksi tehtaaseen valmistuu loppuvuodesta vierailukeskus, jossa halukkaat pääsevät tutustumaan suklaan valmistukseen, raaka-aineiden alkuperään sekä maistelemaan Goodion suklaita, myös kehitysvaiheessa olevia.

Goodion tavoitteena on tuotantoketjun täysi läpinäkyvyys.

– Uuden tehtaan myötä pystytään paremmin tukemaan kestävän kehityksen periaatteita ja luonnon monimuotoisuuden säilymistä. Raaka-aineiden jäljitettävyys saadaan myös nostettua uudelle tasolle, kun pakkauksissa siirrytään käyttämään yksilöityjä älypakkauksia, Sinkkonen kertoo tiedotteessa.

Yrityksellä on myös kahvila Helsingissä.

toimitus (at) yrittajat.fi