19.1.2018 klo 17:02
Uutinen

Maan parhaat mallit yrittäjyysopetukseen haussa

Ammattikorkeakoulujen yrittäjyysopetuksessa on tapahtunut viime vuosina myönteistä kehitystä. Nyt yrittäjyysopetuskilpailu pyrkii seulomaan joukosta hiotut timantit.

Suomen Yrittäjät etsii valtakunnallisella yrittäjyysopetuskilpailulla innovatiivisimpia ja vaikuttavimpia yrittäjyyspedagogiikan malleja ammatillisen koulutuksen kentältä.

Kilpailussa ovat sarjat sekä ammattioppilaitoksille että ammattikorkeakouluille.

SY:n digi- ja koulutusasioiden päällikkö Joonas Mikkilän mukaan viime vuosina ammattikorkeakoulujen yrittäjyysopetuksen saralla on tapahtunut myönteistä kehitystä.

– Opettajakunnassa on alettu ymmärtää, että yrittäjämäinen toiminnallinen pedagogiikka tarjoaa erinomaisen alustan harjoitella työelämässä tarvittavia taitoja sekä soveltaa teoriaopetuksessa opittuja asioita käytäntöön.

Innovatiiviset mallit esille – luupin alla kansainvälinen twisti

Vuoden 2018 kilpailun teemana on ”Yrittäjyyttä ilman rajoja”. Tavoitteena on tuoda esiin vaikuttavia yrittäjyysopetuksen malleja, joissa on kansainvälistä twistiä.

Kilpailuun voivat ilmoittautua opettajat, mutta erinomaista opettajaa voi nykäistä hihasta ja kertoa kilpailusta.

– Opiskelijat ja yrittäjät, jotka tietävät AMK:ssa harjoitettavan hyvää yrittäjyysopetusta, voivat rohkaista opetuksesta vastaavia opettajia tai muita oppilaitoksen toimijoita osallistumaan ja lähettämään meille kilpailutyö, Mikkilä rohkaisee.

Kilpailutyöt toimitetaan kuvan muodossa 20. huhtikuuta 2018 mennessä. Kuva voi olla esimerkiksi mallinnus, piirros tai valokuva. Mukaan tulee liittää kirjoitus, joka antaa lisätietoa yrittäjyysopetuksen mallista ja sen vaikuttavuudesta. Kirjoitus voi olla pituudeltaan enintään 500 merkkiä ja siihen voi upottaa linkkejä videoihin, kuviin ja teksteihin. Kilpailutyö voi olla myös kokonaan videomuodossa.

Kummankin sarjan voittaja palkitaan opetushenkilöstön yrittäjyysosaamista kehittävällä 5 000 euron koulutussetelillä. Palkinnon mahdollistaa Osaavia opettajia – yrittäviä nuoria -projekti.

Kilpailusivulle www.yrittajat.fi/yrittajyysopetuskilpailu

Riikka Koskenranta

riikka.koskenranta (at) yrittajat.fi