31.1.2018 klo 18:02
Uutinen

Yksinyrittäjä sai idean hernepellolla – opiskelijat tulivat apuun

Tuulikki Siltasalmi jalostaa nyt yhdessä opiskelijoiden kanssa ajatusta maatilatuotteiden paremmasta löydettävyydestä.

Se oli yksi kesäpäivä hernepellolla. Vuodesta 2006 henkilöstön kehittämispalveluja tarjonnut Tuulikki Siltasalmi jäi miettimään, miten maatilatuotteiden löydettävyyttä voitaisiin parantaa.

Ajatus mahdollisesta ratkaisusta jäi kytemään Siltasalmen päähän.

Viime syksynä Siltasalmi osallistui Työterveyslaitoksen ja Metropolian koulutushankkeeseen, jossa tuetaan yritysten kasvua osaamisen kehittämisen ja vertaistuen avulla. Koulutus oli suunnattu naisyrittäjille.

Siltasalmi esitteli ideansa kehittelytiimin opiskelijoille.

– Lähdin mukaan nöyrällä mielellä, yhteistyötä hakien. Ilahduin siitä, kuinka tosissaan opiskelijat ottivat ajatuksen. Yhteistyö oli lyhyehkö, mutta antoisa, Siltasalmi kertoo.

Kehitystyö jatkuu, jälleen opiskelijoiden kanssa.

– Saan apua sivun teknisen toteutuksen suhteen, josta minulla ei ole ymmärrystä tai osaamista. Mielenkiinnolla odotan, minkälaisia ratkaisuehdotuksia saan Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän, Luksian, tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon neljän opiskelijan ja opettajien ohjauksessa. Kukin heistä tekee oman ehdotuksensa prototyyppisivustosta ja esittelee sen 13. helmikuuta.

– Herneiden myynti ei ole suurta bisnestä. Viidellä eurolla saa sangollisen itsepoimittuna. Mutta sekin viehättää ajatuksena, että lapset näkisivät, mistä ruoka tulee, kuten maatilayrittäjä siitä kertoo.

”Suosittelen lämpimästi”

Siltasalmen mukaan yksinyrittäjälle tulee aika ajoin tilanteita, jossa kaipaa esimerkiksi sparrausapua.

– Välillä työtä on vain niin paljon, ettei siihen ole muka aikaa. Jos vain jotenkin ajautuisi johonkin ryhmään, jossa voisi keskustella. Voisi pohtia vaihtoehtoja siitäkin, mikä motivoi yrittäjää, mikä saa yrittäjän liikkeelle.

– Vähänhän siinä on mukana suomalaisuuttakin. On selvittävä omista haasteistaan. Opiskelijayhteistyötä suosittelen lämpimästi. Oletan, että yrittäjät herkästi ajattelevat sen olevan liian haasteellista. Ei ehkä nähdä niitä hyötyjä, mitä sitä kautta voi tulla. Nuorilla on kykyä nähdä asioita uusin silmin ja he saavat kosketuksen työelämään. Yrittäjä puolestaan saa uusia näkökulmia.

Pasi Lehtinen

pasi.lehtinen (at) yrittajat.fi

Kuva: Istockphoto