20.4.2018 klo 13:02
Uutinen

Opiskelijat kehittivät syrjäytymistä ehkäisevän harrastuspalvelun

Kainuussa kehitellystä Kamukamu-verkkopalvelusta on tulossa myös valtakunnallinen versio.

Nuori Yrittäjyys ry -yhdistyksen järjestämät Uskalla Yrittää -finaalit pidettiin Helsingissä 18.–19. huhtikuuta. Mukana oli opiskelijoita kolmelta koulutusasteelta.

Kajaanin ammattikorkeakoulua olivat tänä vuonna edustamassa Kamukamu -verkkopalvelu sekä liikuntapalveluja tarjoava FitBeast.

Opiskelijoiden kehittämän Kamukamu-harrastuspalvelun perusidea on yksinkertainen. Käyttäjä luo verkkopalveluun ilmaisen profiilin, merkitsee profiiliin omat harrastukset ja oman paikkakuntansa.

Verkkopalvelun edut korostuvat, kun samalta alueelta on tarpeeksi käyttäjiä. Ihmiset voivat katsoa oman alueensa suosituimpia harrastuksia, löytää uusia harrastuskavereita ja muodostaa ryhmiä.

Verkkopalvelua on tällä hetkellä rakentamassa tiimi opiskelijoita Kajaanin ammattikorkeakoulusta.

Harrastuspalvelun beta-versio on tarkoitus julkaista vielä tämän vuoden puolella paikallisesti Kainuun alueella – palvelun täysi versio tullaan julkaisemaan valtakunnallisesti.

– Todella inspiroivat ja huikeat pari päivää takana päin. Oli hienoa nähdä niin monilla nuorilla sitä uskallusta ja halua yrittää. Hienoja tiimejä, ideoita, ihmisiä ja innovaatioita. Tästä jos mistä saa lisäpontta jatkamaan oman yrityksen parissa työskentelemistä, tunnelmoi yhteisövastaava Jasmin Hyrkäs.

– Tosi opettavainen reissu ja oli mahtava nähdä muiden yritysten ideoita. Sai paljon uusia ideoita ja näkökulmia yrityksen kehitykseen, jatkaa tapahtumavastaava Inka Sihvola.

toimitus (at) yrittajat.fi