12.6.2018 klo 09:53
Uutinen

Eikö iPhonen oma kamera enää riitä? Tällä pienellä lisälaitteella teet puhelimestasi järjestelmäkameran

Älypuhelin on erityisen tärkeässä roolissa somemarkkinoinnissa. Samalla laadukkaiden kuvien merkitys on kasvussa. Pieni lisälaite voi muuttaa iPhonen entistä laadukkaammaksi kameraksi.

Älypuhelin on monelle somemarkkinoijalle korvaamaton apu. Useissa tapauksissa järjestelmäkamera voi tuntua liian isolta eikä sitä näin ollen haluta pitää koko ajan mukana. Toisaalta älypuhelinten kamerat ovat kehittyneet reippaasti viime vuosien aikana.

Joissakin tapauksissa älypuhelimen oma kamera ei välttämättä riitä tarpeeksi laadukkaaseen kuvaustulokseen. Silloin tarjolla on puhelimeen liitettäviä pieniä lisälaitteita. Yksi näistä on DxO One, joka tarjoaa järjestelmäkameralaadun selvästi isoa kameraa pienemmässä koossa ja helpottaa näin ollen esimerkiksi paljon somemarkkinointia tekevän yrittäjän elämää.

Lisälaite liitetään iPhonen Lightning-liitäntään. DxO Onen kanssa käytetään omaa sovellusta, jolla onnistuu myös kuvien editoiminen. Sovellus käynnistyy automaattisesti, kun kamera liitetään iPhoneen.

Monipuoliset manuaaliasetukset

DxO One tarjoaa käyttäjälle valmiita kuvaustiloja, joilla pyritään paitsi helpottamaan kuvausta, myös parantamaan kuvien laatua.

Tarjolla on muun muassa maisemamoodi, urheilumoodi, muotokuvatila, ulkokuvaustila ja hämäräkuvaustila. Automaattisten kuvaustilojen lisäksi käyttäjä voi säätää kameran asetuksia manuaalisesti järjestelmäkameran tapaan. Asetuksia on lukuisia, muun muassa suljinnopeus, sulkimen ajastin, aukon koko ja salaman asetukset. DxO Onella voi kuvata myös timelapse-videoita.

Ammattikäyttäjille arvokas ominaisuus on RAW-kuvien editointimahdollisuus. Onella voi kuvata RAW-kuvia tai tavallisia JPEG-kuvia. RAW-editointi onnistuu suoraan kameran sovelluksella ilman tarvetta kuvien siirtämiselle tietokoneelle.

Akussa virtaa 200 kuvaan

DxO Onen suurimpia etuja käyttäjälle ovat pieni koko ja keveys. Laite kestää kevyitä pudotuksia ja sen akussa riittää potkua noin 200 otoksen kuvaamiseen. Laitetta ladataan USB-kaapelilla.

Kätevä ominaisuus on etsimen näkymän siirtäminen langattomasti iPhonen näytölle, jolloin ilman kameramiestä operoiva kuvaaja voi asemoida itsensä helposti selfieen.

Laitteen voi tilata ulkomaisista verkkokaupoista noin 430 euron hintaan.

Kuva: Valmistaja

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi